Sobota, 29. maja

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo ob 20. uri na koncertu za zlati abonma nastopil simfonični orkester iz Pittsburgha z dirigentom Manfredom Honeckom. Solist bo violončelist Jan Vogler.

V Oslu bo finale izbora za pesem Evrovizije, v katerega se slovenskim predstavnikom ni uspelo uvrstiti.

Ob obletnici ustanovitve Igmanske pobude naj bi se v Sarajevu srečali predsedniki Hrvaške, Srbije in Črne gore ter člani predsedstva BiH, ki naj bi sprejeli skupno deklaracijo.

V središču Lizbone so napovedani protesti proti varčevalnim ukrepom portugalske vlade.

Nedelja, 30. maja

Ob 11. uri se bo v Rogatcu začel tradicionalni Tabor zunajparlamentarne stranke NSi, ki bo hkrati tudi vseslovenski Zbor za vrednote.

Ob isti uri bo v Dutovljah, natančneje v vasi Skopo, potekala slovesnost ob 50. obletnici postavitve znamenja v spomin na dogodke NOB, na kateri bo slavnostna govornica ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.

Srbija naj bi na severu Kosova izvedla lokalne volitve, za katere sta uradna Priština in misija EU na Kosovu že sporočili, da jih ne bosta priznali.

Sreda, 2. maja

Odbor za okolje bo dopolnjeval predlog novega zakona o Triglavskem narodnem parku, ki med prebivalci znotraj varovanega območja sproža precej nezadovoljstva. Odbor za zunanjo politiko pa bo za zaprtimi vrati zaslišal tri kandidate za veleposlanike: Rada Genoria (EU - Bruselj), Franca Buta (Beograd) in Milana Jazbeca (Turčija).

Četrtek, 3. maja

V ljubljanski drami bodo odigrali ponovitev prve Čehovove drame Platonov v režiji Vita Tauferja. Dramsko delo je zaradi svoje dolžine (v originalu obsega kar 160 tiskanih strani oziroma osem ur odrskega dogajanja) uprizarjano le v obliki različnih avtorskih priredb, največkrat poimenovanih po glavnem liku Platonovu.

Potem ko je državni zbor prižgal zeleno luč za ustanovitev 211. občine Mirna, se bo sestal odbor za lokalno samoupravo in obravnaval predlog vlade, da poslej ne bi dovoljevali ustanavljanja tako majhnih občin z manj kot 5000 prebivalci, kot je Mirna.

Petek, 4. maja

Komisija za človekove pravice, ki jo vodi poslanka SDS Eva Irgl, bo končno le opravila razpravo o poročilu ameriškega zunanjega ministrstva o stanju človekovih pravic v Sloveniji v letu 2009.