Člani medresorske delovne skupine so še ministrica za kulturo Majda Širca, minister za finance Franc Križanič in minister za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henrik Gjerkeš. Državni sekretarji na omenjenih ministrstvih bodo v skupini kot namestniki vodje oz. namestniki članov skupine.

Delovna skupina lahko k delu pritegne tudi druge predstavnike ministrstev in vladnih služb ter zunanjih izvajalcev, v kolikor vodja medresorske delovne skupine oceni, da je to pri obravnavi posameznih vprašanj potrebno, piše v gradivu po seji vlade.

Medresorska delovna skupina bo koordinirala in vodila priprave na izgradnjo novo načrtovane stavbe NUK II, odločala o bistvenih programskih elementih investicije v knjižnico ter obravnavala in potrjevala projektno nalogo za omenjeno investicijo. Prav tako bodo med njene naloge sodili obravnava in potrjevanje projektne dokumentacije za investicijo NUK II kot tudi terminskega plana izvedbe investicije. Medresorska skupina bo tudi obravnavala in določala vire financiranja investicije ter spremljala njeno izvajanje vse do njenega zaključka.

O svojem delu bo medresorska delovna skupina po potrebi poročala vladi, administrativno - tehnično podporo pa bo zagotavljal direktorat za investicije pri ministrstvu za visoko šolstvo.

Vlada je decembra 2009 visokošolskemu ministrstvu naložilo pričetek priprav za nov projekt NUK II, v okviru tega pa je ministrstvo predlagalo ukinitev gradbenega odbora za izgradnjo Univerzitetne knjižnice v Ljubljani.

V vladnem gradivu navajajo ugotovitve računskega sodišča o večkratni spremembi sestave gradbenega odbora, prav tako pa od vsega začetka niso bile jasno navedene njegove naloge in pristojnosti. Odbor se je predvsem seznanjal s stanjem na projektu ter podajal priporočila in usmeritve. "Iz teh razlogov, pa tudi zaradi številčno velike sestave, odbor ni igral aktivnejše vloge pri načrtovanju investicije, zato je smiselna njegova ukinitev," so ocenili v vladi.

Za operativno delo bo v skladu z zakonom o izgradnji NUK II še naprej odgovorno visokošolsko ministrstvo, ki pa je za učinkovito vodenje projekta vladi predlagalo imenovanje omenjene delovne skupine.