Zakaj ste sprejeli povabilo, da postanete trener ACH Volleyja?

Najbolj so me privlačili kontinuiteta dela in potrpljenje ACH Volleyja ter njegova organizacija. To odgovarja mojim ambicijam. Gre za zelo dobro ekipo, ki mi ustreza. Upam, da bomo v skladu s kakovostjo ekipe dosegli cilje, ki jih bo postavil generalni sponzor. Z ACH Volleyjem sem imel stike že pred dvema letoma, a takrat nisem mogel priti.

Po tako izjemni sezoni in uvrstitvi na "final four" lige prvakov, bodo pričakovanja tudi v prihodnje velika.

Jasno. Moramo se zavedati, da je ACH dosegel velik rezultat in je presegel svojo kvaliteto, kar se dogaja tudi v drugih športih, ne samo v odbojki. ACH bo sedaj izziv za mnoge klube v Evropi, mi pa bomo naredili vse, da zadržimo atmosfero na tribunah in v klubu ter da se zadržimo v evropskem vrhu.

Kako dobro poznate igralce slovenskega prvaka?

Poznam jih toliko, kolikor sem jih lahko spremljal preko televizije, ko sem gledal ACH v ligi prvakov. Zagotovo se bomo bolje spoznali, ko bomo začeli skupaj sodelovati. Mislim pa, da dovolj dobro poznam vse, ki igrajo tudi v slovenski reprezentanci.

Kako boste usklajevali delo v klubu in reprezentanci?

Težko, saj zahteva veliko napora in razumevanje z ene in druge strani. Pri tem sem bil v preteklosti že uspešen, in to tako v klubu kot reprezentanci.

Želite v ACH Volley pripeljati srbske igralce?

Vesel bi bil, če bi jih lahko, saj so kvalitetni in v svetovnem vrhu. Zagotovo je veliko odvisno od finančnih možnosti kluba. Vedeti je tudi treba, da so najboljši srbski odbojkarji zanimivi predvsem za italijanski in ruski trg, kjer so klubi finančno precej močnejši.

Vas je kaj strah, da vam ne bo uspelo doseči rezultatov vašega predhodnika Glenna Hoaga?

Če bi vprašali kakšnega izkušenega trenerja, vam zagotovo nihče ne bi svetoval, da pridite v ACH Volley po tako uspešni sezoni. Ko odidete, morate vedno pustiti za seboj boljše stanje, kot ste ga dobili. Najbolj bi bil vesel, če bom lahko čez dve leti pustil enako stanje, kot sem ga sedaj prevzel. To bi bil vsekakor velik rezultat za ACH Volley.

Kako vodite svoja moštva? Imajo vsi igralci striktne naloge ali dopuščate kaj svobode v igri?

Svojim igralcem sem vedno dajal svobodo v igri, še posebno če sem videl, da jo cenijo. Če igralec ne zna izkoristiti svobode, potem je normalno, da se mora držati striktnih dogovorov. Vsak mora k igri doprinesti svojo kreacijo, saj brez tega ni lepote v igri, niti rezultata. Nikoli ne moreš priti do vrhunskega rezultata, če vam igralci sočasno hodijo kot roboti. Če igralcu dovoliš, da pokaže svojo ustvarjalnost, potem mu tudi izkažeš zaupanje. Vsekakor pa mora biti tudi določen proces dela, kjer se vsakemu določijo natančne naloge.

Slovenski selektor je Veselin Vuković, ki ga zelo dobro poznate. Sta že kaj govorila o slovenskih odbojkarjih?

Za zdaj ne. Zagotovo se bova pogovorila o vseh igralcih, ki so pri ACH Volleyju in tudi v slovenski reprezentanci, vendar do zdaj ni bilo časa. Z Veselinom Vukovićem sva bila v Črni gori tekmeca, ko sem jaz vodil Budućnost, on pa Budvansko Riviero. Ko sem bil še igralec, je bil tudi že moj trener, in verjamem, da bo najino sodelovanje tudi v prihodnosti uspešno.