Oblasti v zvezni državi Teksas in mestne oblasti v Austinu ter vodja formule 1 Bernie Ecclestone so se dogovorili za dolgoročno sodelovanje. Na dirkališču, ki ga bodo zgradili posebej za formulo 1, bodo dirke svetovnega prvenstva potekale vsaj do leta 2021.

V Austinu, ki ima 1,7 milijona prebivalcev, za ameriške razmere zelo blizu (le tri ure vožnje) pa so oddaljena še tri velemesta (Houston, San Antonio in Dallas), bodo dirkališče zgradili v bližini letališča. Za zdaj še niso znane podrobnosti projekta niti cena gradnje novega objekta.

Dirka za VN ZDA je med leti 2000 in 2007 gostovala na slavnem dirkališču v Indianapolisu, kjer so znotraj ovala zgradili še ovinkasto stezo za formulo 1. Američani so dirko v tekmovanju, ki v Evropi velja za vrh športne ponudbe na štirih kolesih, sprejeli z mešanimi občutki; še posebej izvedbo v letu 2005, ko je zaradi zapletov pri varnosti pnevmatik nastopilo zgolj šest dirkačev. Pred Indianapolisom so formulo 1 že gostili v Watkins Glennu, Long Beachu, Las Vegasu, Detroitu, Dallasu in Phoenixu, a so za dirkališče vselej uporabili kar mestne ulice.