Izredna uprava Vzajemne bo v četrtek odločala o vložitvi tožb, in sicer "zaradi škode, ki je bila družbi povzročena z negospodarnimi in nevestnimi ravnanji dveh prejšnjih uprav", so danes povedali v odvetniški pisani Zidar Klememčič, ki jo je izredna uprava pooblastila za vložitev tožb. Da bodo o tožbah odločali v četrtek, so potrdili tudi v Vzajemni.

Tožbe so bile po navedbah odvetniške pisarne pripravljene po dokončani reviziji nekaterih poslov Vzajemne z zunanjimi pogodbenimi partnerji.

V primerih, v katerih so v okviru revizije nekaterih poslov, ki so potekale v zadnjih mesecih, revizorji ugotovili nepravilnosti pri poslovanju prejšnje uprave, bodo sproženi postopki po zakonu o gospodarskih družbah v delu, ki govori o tem, da mora "član organa vodenja ali nadzora pri opravljanju svojih nalog ravnati v dobro družbe s skrbnostjo vestnega in poštenega gospodarstvenika", pojasnjujejo v Vzajemni.

Revizorji so po navedbah Vzajemne namreč ugotovili, da je uprava naročila storitve, "ki so bile ekonomsko neupravičene, za družbo nepotrebne in negospodarne".

Ugotovili so tudi, da so te storitve opravile osebe, ki zanje nimajo potrebnega strokovnega znanja in da so bili "izredno nekvalitetni in neuporabni izdelki s strani članov uprave družbe potrjeni in v celoti plačani".

Predsednik izredne uprave Kidrič je v ponedeljek napovedal vložitev tožb zoper prejšnji upravi Vzajemne. Povedal je tudi, da bodo morebitno vložitev kazenskih ovadb prepustili organom pregona.

Morebitni tožbi se nanašata na prejšnji upravi, ki sta ju vodila Marko Jaklič in Boštjan Aver.