Točke za uvrstitev na olimpijske igre v London 2012, ki jih judoisti osvajajo na tekmah svetovnega pokala, velikih nagradah in grand slamih so izredno pomembne, tega se še kako zavedajo tudi v slovenski reprezentanci. Tudi zato so se odpravili na prizorišče svetovnega prvenstva 2007 v oddaljeni Rio de Janiero, od koder se slovenski judoisti vračajo z eno zmago, enim tretjim mestom ter dvema petima, ki sta ju že v soboto osvojila Rok Drakšič (do 66 kg) in Urška Žolnir (do 63 kg).

Polavderjeva je na svoji poti do zmage najprej ugnala Brazilko Aline Puglio, nato je bila v drugem krogu z iponom (10:0) boljša še od Italijanke Vanesse Zambottijeve. V polfinalu se je pomerila s Kubanko Idalis Ortiz. Polavderjeva je zmagala z vazarijem (7:0) in se uvrstila v finale. V tekmi za zlato se je Polavderjeva spoprijela z doslej nepoznano Brazilko Mario Seulen Althamam in že po poldrugi minuti zmagala z iponom (10:0).

Sraka Vukovićeva je premagala Rusinjo Irdino Sordijo, nato Angolko Antonio Moreiro, zatem Švicarko Julianne Robra, v polfinalu pa jo je pričakala stara znanka Urške Žolnir, ki je lani zamenjala kategorijo, Francozinja Lucie Decosse. Slednja je bila boljša za vazarijem (7:0), bežigrajsko judoistko je ugnala že tretjič v karieri in Sraka Vukovićeva je osvojila bron. Od Žolnirjeve je bila Decossejeva v karieri boljša kar desetkrat, nobena od slovenskih judoistk pa Francozinje še ni uspela premagati.

Ana Velenšek je v prvi borbi klonila proti Nemki Heide Wollert in ostala brez uvrstitve.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo prihodnji konec tedna v Sao Paulu.