Režiser Paul W.S. Anderson (Death Race) bo film po romanu Alexandrea Dumasa v formatu 3D začel snemati septembra. Pri produkciji sodeluje nemška producentska hiša Constantin, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Hollywood ima poleg tega v načrtu še en film o priljubljenih mušketirjih. Doug Liman (Gospod in gospa Smith) je od producentske hiše Warner Bros namreč dobil pogodbo za režijo filma, ki ga bo prav tako začel snemati jeseni. Zasedba sicer še ni znana.

Roman francoskega pisatelja Dumasa iz 19. stoletja je za filmske ustvarjalce tako rekoč stalni vir navdiha: plesni zvezdnik Gene Kelly je za meč prijel v različici iz leta 1948, Faye Dunaway je leta 1973 upodobila zvito Milady, leta 1993 sta se kot junaka pred kamero izkazala Charlie Sheen in Kiefer Sutherland.

Zgodba se vrti okoli mušketirjev Athosa, Porthosa in Aramisa ter njihovega prijatelja D'Artagnana, ki branijo čast svoje kraljice in pri tem postanejo proti-igralci kardinala Richelieuja in njegove mračne pomočnice Milady de Winter.

V Andersonovem filmu bodo v vlogi mušketirjev meč vihteli Ray Stevenson, Luke Evans in Matthew Macfadyen, danski igralec Mads Mikkelsen pa bo utelesil glavnega podleža Rocheforta. Milla Jovovich bo Milady. Za eno od vlog se dogovarja Orlando Bloom.

Waltz ima po uspehu v Hollywoodu polne roke dela. Z režiserjem Richardom LaGravenesejem bo sodeloval pri filmu "Water for Elephants", z njim bo pred kamero stala Reese Witherspoon. Marca se je izvedelo, da se bo prvič tudi sam lotil režije igranega filma, in sicer nemške komedije "Auf und Davon". Datum začetka snemanja še ni izbran.