Prvi bo že danes ob 20. uri v Zlatorogu, ko se bodo pomerili Celjani in Koprčani (v nedeljo Gorenje - Cimos, naslednjo nedeljo Celje PL - Gorenje), igralec primorskega kluba Matjaž Brumen - zanj se zelo resno zanima hrvaški prvak Zagreb - pa pred današnjim obračunom v Celju (vstop prost) pravi: "Upam, da se bomo na peti medsebojni tekmi le veselili prvega celjskega skalpa v tej sezoni."

Po porazu v Trebnjem imajo Celjani pred Cimosom in Gorenjem le še tri točke prednosti. Je prvenstvo vseeno že odločeno ali pa se lahko Koprčani in Velenjčani še lahko vmešate v boj za naslov prvaka?

Z neuspehom proti Trimu so Celjani malce zapletli položaj na lestvici in povečali upanje Cimosa in Gorenja, a imajo po drugi strani še vedno svojo usodo v lastnih rokah. Vsaj na papirju imajo najlažji razpored med vsemi tremi, čeprav jih čakata še derbija z neposrednima tekmecema. A tako nas kot Gorenje gostijo v Zlatorogu, gostujejo pa le še pri zadnjeuvrščenih Ormožanih. Poraz v Trebnjem je znova pokazal, kako pomembna je igralska vloga Uroša Zormana, ki zaradi kazni ni nastopal. Zorman že celotno sezono bolj ali manj vleče pivovarje, v ključnih trenutkih pa vedno vleče prave poteze.

Med vodilno trojico ima Cimos najtežji razpored, saj bo v petih dneh odigral dva derbija in oba v gosteh.

V boju za prvaka je še vse odprto, še bolj pa za drugo mesto. V koprskem taboru se zavedamo, da moramo dobiti vsaj dve od zadnjih treh tekem. Če zmagamo v Celju, se lahko vmešamo v boj za lovoriko in nastop v ligi prvakov v naslednji sezoni, saj bi se potem vodilnemu klubu približali le na točko. Če izgubimo, nas čaka boj za drugo mesto in sodelovanje v pokalu EHF. Tretje mesto? Ne, tega si ne želimo, še manj pa igranja v evropskem pokalu challenge v novi sezoni.

Na letošnjih štirih tekmah proti Celjanom (tri v ligi, ena v pokalu) še niste okusili slasti zmage, saj ste po dvakrat izgubili in remizirali.

Breme favorita je na domači strani, zato bomo lahko igrali bolj sproščeno, saj nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko dobimo. Z izjemo prve tekme v Zlatorogu, na kateri so nas Celjani povozili že v prvem polčasu, smo nato na dveh domačih imeli zmagi v žepu. A v končnici smo s svojimi napakami dopustili, da so nasprotniki vstali od mrtvih in obakrat izvlekli remi. Obakrat smo jim točko pravzaprav podarili, v polfinalu pokala v Mariboru pa smo izgubili zgolj za zadetek, potem ko v zadnjih sekundah tekme nismo izkoristili sedemmetrovke za izenačenje. Zato je zdaj že skrajni čas, da se športna sreča končno obrne tudi na našo stran.

V Zlatorogu bo Cimos nastopil v zelo oslabljeni zasedbi, saj zaradi poškodb ne bo Bojana Skoka in Robija Konečnika, morebiti pa tudi ne Madžara Balasza Laluske, ki je v soboto proti Slovanu v dvorani Bonifika dobil neposredni rdeči karton.

Konečnik si je proti Slovanu zlomil dlančno kost in je že bil operiran, tako da je izgubljen do konca sezone. Skoko je bil na pregledu, ki je pokazal, da ne gre za hujšo poškodbo mišice. Vseeno zaradi nategnjene mišice v Celju ne bo igral, v nedeljo v Velenju pa le, če bo bolečina popustila in če mu bo zdravniška služba prižgala zeleno luč. Levoroki Laluska je dobil že drugi neposredni rdeči karton v tej sezoni, čeprav nisem videl, da bi udaril nasprotnikovega igralca, prav tako to ni bilo vidno niti na posnetku. Sodnika sta ga morebiti malce prehitro in prestrogo kaznovala, kljub temu pa ga čaka prepoved igranja. Z Goranom Gorencem, ki sicer bolj malo igra, sva tako ostala edina levičarja. Tako bomo morali na desni strani napada spet improvizirati. Že nekaj tekem igram tudi na položaju desnega zunanjega, ker pa na krilu nimam prave zamenjave, bomo poskušali rotirati tudi z desničarjem, na primer z Zoranom Jovičićem in Davidom Špilerjem.

Le nekaj dni po koncu lige se začenjajo reprezentančne priprave za junijski tekmi proti Madžarski. Ali je Slovenija sposobna v dodatnih kvalifikacijah izločiti Madžare in se uvrstiti na SP 2011 na Švedskem?

Čeprav pri žrebu nismo imeli sreče in smo naleteli na Madžare, najtežjega možnega nasprotnika iz drugega bobna, sem prepričan, da smo jih sposobni premagati in se uvrstiti na SP. Gre za vrhunsko reprezentanco, ki pa ima v zadnjem času precej težav tudi znotraj igralskega kadra. Ker bo povratna tekma v Veszpremu, kjer bo na tribunah zelo vroče, bo vsak zadetek prednosti, ki si ga bomo priigrali na Kodeljevem, še toliko pomembnejši. Ker bo tekma v mojem rojstnem mestu, bo vse še toliko lepše. Glede na kakovost slovenske reprezentance lahko že na Kodeljevem zmagamo z veliko razliko.