Za najboljši film so v Rimu konec tedna razglasili delo "L'uomo che verra" (Mož, ki bo prišel), ki ga je zrežiral Giorgio Diritti, obravnava pa pokol, ki so ga nemški vojaki izvedli leta 1944 v apeninskem mestecu Marzabotto in okoliških vaseh.

Film popisuje krvavi pokol, ki ga je ukazal avstrijski esesovec Walter Reder (1915-1991), v njem pa je umrlo 955 tamkajšnjih prebivalcev, predvsem žensk, otrok in starcev. Masaker v Marzabottu je bil eden največjih vojnih zločinov nad civilnim prebivalstvom, ki so jih med II. svetovno vojno storile nemške vojaške enote.

Davida za najboljšo glasbo je za prispevek v filmu "Baaria" sicilijanskega filmarja Giuseppeja Tornatoreja prejel kralj filmske glasbe Ennio Morricone.

Od 18 nominacij je film "La prima cosa bella" (Prva lepa stvar) Paola Virzija na petkovi slovesnosti prejel samo tri kipce davida - Micaela Ramazzzotti za najboljšo igralko, Valerio Mastandrea za najboljšega igralca in trio Francesco Bruni, Francesco Piccolo in Paolo Virzi za scenarij, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Na spletni strani Italijanske filmske akademije (Accademia del cinema italiano) je moč izvedeti, da so davida med drugim prejeli še: za obetavnega režiserja Valerio Mieli (Dieci inverni), za igralko in igralca v stranski vlogi pa Ilaria Occhini in Ennio Fantastachini (Mine Vaganti).

Za "Vincere" so davida prejeli še - za fotografijo Daniele Cipri, za scenografijo Marco Dentici, za kostumografijo Sergio Ballo, za masko Franco Corridoni, za pričeske Alberta Giuliani, za montažo Francesca Calvelli ter za posebne vizualne efekte Paola Trisoglio in Stefano Marinoni.

Davide so podelili še za produkcijo, pesem, scenografijo, zvok in druge dosežke. Za najboljši film EU je v Rimu obveljal koprodukcijski "Le concert", ki ga je zrežiral Romun Radu Mihaileanu, za najboljši tuji film pa Neslavne barabe Quentina Tarantina.