Raša Sraka Vuković (do 70 kilogramov) je v soboto osvojila drugo mesto. Zapored je premagala Poljakinjo Katarzyno Klys, Španko Cecilio Blanco in Nemko Iljano Marzok. Prav z zmago proti Nemki se je uvrstila v veliki finale, kjer pa je bila premočna Japonka Haruka Tačimoto. »Zelo sem zadovoljna z drugim mestom, čeprav mi je v finalu malo zmanjkalo. Japonka je bila res dobro razpoložena. Predvsem sem vesela polfinalne borbe proti Španki, nje sem se res bala že prej. A sem jo premagala z iponom, tako da sem kar vesela tega uspeha. Upam, da bo šlo tako naprej,« je povedala Raša Sraka Vuković.

Drugo mesto je hkrati lep obet pred nadaljevanjem tekem, ki štejejo tudi kot kvalifikacijske za olimpijske igre 2012. »Gotovo je to velika vzpodbuda, dejansko je bila tu močna konkurenca. Vesela sem, da sem prišla do finala, saj sem tako višje na lestvici in bom imela na prihodnjih tekmah boljše izhodišče. Čez 14 dni nas čaka velika nagrada v Riu de Janeiru, kjer bom poskušala spet priti med najboljše,« je dodala slovenska judoistka.

Zelo uspešno je nastopila tudi Urška Žolnir v kategoriji do 63 kilogramov, saj je osvojila tretje mesto. V odločilni tekmi za vstop v finale jo je ugnala Nizozemka Elisabeth Willeboordse, pred tem pa je Žolnirjeva ugnala domačinko Asmo Bjaoui in Mongolko Munkzajo Cedevsuren. V tej kategoriji je nastopila tudi Vlora Beđeti, ki pa je ostala brez uvrstitve, tako kot tudi Tina Trstenjak v kategoriji do 57 kilogramov.

Že v petek pa je Roki Drakšič (do 66 kilogramov) v finalni borbi premagal Madžara Mikloša Ungvarija, pred tem pa so mu na tatamiju premoč priznali še Kitajec Jiawen Ren, Japonec Junpej Morišita, Poljak Pawel Zagrodnik in Francoz Florent Urani.

Včeraj so nastopili še trije slovenski tekmovalci. Ana Velenšek (do 78 kilogramov) je izpadla v četrtfinalu, Matjaž Ceraj (nad 100 kilogramov) je izgubil drugo borbo, zunaj konkurence pa je nastopil Igor Spasojevič (do 90 kilogramov), ki je s tem tudi končal svoje nastope na tovrstnih tekmovanjih.

Trener slovenske ekipe Marjan Fabjan je bil z razpletom zelo zadovoljen, saj je bilo to tekmovanje prvo v nizu zbiranja točk za naslednje olimpijske igre v Londonu 2012. »Konec tedna je bil za nas zelo uspešen, saj smo že v štartu osvojili precej točk za olimpijske igre. Moram pa povedati, da sem tu videl vsaj 70 odstotkov svetovno znanih judoistov in judoistk, kar daje našim rezultatom še dodatno težo,« je povedal Fabjan.