Že na štartu je bilo jasno, da bo pot do zmage vodila prek Webbra, ki je tako potrdil nepisano pravilo, da v Barceloni zmaguje dirkač, ki dirko začne z najboljšega štartnega mesta. "Res sem zadovoljen, vse je teklo kot po maslu. Na štartu sem se sicer moral potruditi, da sem obdržal prvo mesto, napadla sta me tako Vettel kot Hamilton. A ko sem ujel ritem, sem lahko povsem nadzoroval dogajanje na stezi. Še več, lahko sem vozil poljubno hitro in pri tem varčeval z dirkalnikom in pnevmatikami," je povedal Mark Webber, ki je slavil tretjo zmago v karieri.

Fernando Alonso je vozil konstantno hitro in ni delal napak. V zadnjih krogih je brez posebnega truda pridobil dve mesti (na račun Vettla in Hamiltona): "Po eni strani smo lahko zadovoljni, saj smo dosegli cilj. A razmere na stezi še zdaleč niso bile optimalne, če je rezultat dober, ne smemo biti zadovoljni s hitrostjo. Moramo se izboljšati, posebno v kvalifikacijah. Želim si še, da bi imeli bolj dirkaču prijazen F-sistem usmerjanja zraka na zadnje krilce."

Kislo se je tretjega mesta veselil Sebastian Vettel, ki je veljal za enega od favoritov in za edino grožnjo Webbru. "Na dirki je šlo narobe zelo veliko stvari. Na štartu nisem uspel izrabiti boljšega speljevanja, potem nisem hotel preveč tvegati v prvem ovinku. Prvič se je zares zalomilo pri postanku v boksih, ker sem moral čakati, da so mimo mene odpeljali nekateri dirkači, s čimer sem izgubil toliko časa, da me je lahko prehitel Hamilton. Trde pnevmatike potem niso bile najboljše, prehitevati na tej stezi pa je pravzaprav nemogoče. Na koncu so se poslavljale zavore, saj sem zadnjih nekaj krogov lahko zaviral tako rekoč le še z motorjem." Lewis Hamilton je dva kroga pred koncem na trdnem drugem mestu zaradi napake na sprednji levi pnevmatiki zapeljal s steze in trčil v zaščitni zid.

Kljub četrtemu mestu Michael Schumacher ni mogel biti zadovoljen. "Enostavno sem še veliko prepočasen, da bi bil s takim rezultatom zadovoljen," je povedal Schumacher, ki je na tesno vzel mero Jensonu Buttnu po postanku v boksih, potem pa ostal nerešljiva uganka za lanskega prvaka. Naj si je Anglež še tako prizadeval, ni našel poti mimo Schumacherja: "Michael bi moral bolje vedeti, kako se mora dirkač obnašati na stezi. Vozil je agresivno, enostavno je zapeljal vame in če ne bi zavrl, bi počilo." Naslednja dirka bo konec tedna v Monte Carlu.