Devetnajsta pokalna lovorika je pristala v rokah Maribora. V osmem nastopu v finalu so se Štajerci za zmago morali pošteno potruditi, saj je čvrste Domžalčane, ki so prvič nastopili v finalu, šele v zadnji minuti podaljška ugnal zadetek Davida Bunderle. Maribor je tako pokalno tekmovanje osvojil prvič po sezoni 2003/04.

Ekipi sta tekmo začeli precej bojazljivo, saj je šele Mitja Zatkovič v 23. minuti sprožil prvi nevarnejši strel, ko je za malo zgrešil iz razdalje. Osem minut pozneje so Domžalčani prišli do prvega vodstva. Kot je izvedel Marko Drevenšek, žoga je v gneči prišla do Blaža Brezovačkega, čigar prvi strel je obramba blokirala, po drugem pa se je žoga vendarle znašla v mariborski mreži.

V 40. minuti bi lahko gosti podvojili prednost, vendar je Zatkovič z desetih metrov meril previsoko. V drugem delu polčasa se je igra sicer precej razživela, posledica pa sta bila še dva zadetka. Najprej je v 42. minuti Suad Fileković podal dolgo žogo z leve strani do Marcosa Tavaresa, ki jo je v kazenskem prostoru s prsmi zaustavil in "iz prve" zadel za 1:1. V izdihljajih polčasa pa so Domžale prišle do novega vodstva, ko je Drevenšek spet podal iz kota, z glavo pa je zadel Damir Pekič.

Toda tudi to vodstvo ni dolgo zdržalo, saj so domačini izenačili iz prve nevarnejše akcije v drugem polčasu. V 55. minuti je po levi strani ušel Dejan Školnik in podal pred gol, kjer je bil najvišji Tavares in z glavo zadel za 2:2. Tudi v nadaljevanju so bili za odtenek nevarnejši gostitelji, ki so imeli v 75. minuti novo izjemno priložnost. Dejan Mezga je s spodkopanim strelom že premagal Nejca Vidmarja v domžalskih vratih, a je nato žoga zadela le vratnico.

V končnici tekme je bilo razmerje moči spet povsem izenačeno, tudi Domžalčani so dvakrat nenatančno sprožili, v 90. minuti pa imeli lepo priložnost za zmago, vendar je Zatkovičev strel z 20 metrov domači vratar Marko Ranilovič obranil. Tako je sledil podaljšek, v katerem je takoj poskusil David Bunderla, vendar prešibko. V prvem podaljšku so imeli terensko premoč Štajerci (Elvedin Džinić je v 105. minuti nevarno streljal), Domžalčani pa so bolj ali manj čakali na enajstmetrovke.

V 106. minuti je za malo zgrešil Flavio z roba kazenskega prostora, Bunderla je nato meril preveč po sredini, a večja želja domačih je nekako napovedovala uspešen konec za domače. To se je tudi zgodilo. Prav v zadnji minuti je namreč Fileković izvedel prosti strel z leve strani, Bunderla pa z glavo s šestih metrov zabil žogo v mrežo.