Sobota, 8. maja

Dan zmage.

V Parizu bo potekala slovesnost, na kateri bo zahodna Evropa obeležila 65. obletnico kapitulacije nacistične Nemčije.

Nedelja, 9. maja

V Ljubljani bo potekala slovesnost ob dnevu Evrope in 60. obletnici Schumanove deklaracije, na njej pa bodo govorci predsednik vlade Borut Pahor, ljubljanski župan Zoran Jankovič in evropski komisar za okolje Janez Potočnik.

V Moskvi bo ob 65. obletnici dneva zmage potekala vojaška parada. Prvič se bodo parade udeležili tudi vojaki iz držav članic Nata.

V Mauthausnu bodo potekale slovesnosti ob 65. obletnici osvoboditve nacističnega taborišča.

Torek, 11. maja

Notranjepolitični odbor državnega parlamenta bo na zahtevo SDS nadaljeval razpravo o političnih pritiskih na tožilstvo.

Sreda, 12. maja

Preiskovalna komisija, ki jo vodi poslanka SDS Alenka Jeraj, bo med drugim zaslišala sina ljubljanskega župana Damijana Jankoviča. Člani odbora za okolje in za kmetijstvo pa bodo na kmečkem turizmu v Rimu v Beli krajini razglabljali o kmetovanju na zavarovanih območjih.

Četrtek, 13. maja

"Tajkunska" preiskovalna komisija bo za zaprtimi vrati obravnavala osnutek delnega poročila o sumljivih prevzemih v Istrabenzu in Pivovarni Laško. Komisija za človekove pravice pod taktirko Eve Irgl (SDS) se namerava posvetiti poročilu ameriškega zunanjega ministrstva o stanju človekovih pravic v Sloveniji, kadrovska komisija pa bo razpravljala o predlogu, da bi mesto predsednika vrhovnega sodišča prevzel Marko Šorli.

Petek, 14. maja

Predsednik notranjepolitičnega odbora Vinko Gorenak (SDS) je na zahtevo SDS sklical že 33. nujno sejo. Dnevni red: preiskovanje napada bulmastifov in najem stavbe za nacionalni preiskovalni urad nova odkritja. Toda razpravo bo moral verjetno preložiti na kasnejši čas, kajti v petek se bo verjetno na izredni seji sestal državni zbor in že v tretje poskusil ustanoviti novi občini Ankaran in Mirna.