Delavci Gorenje Tikija zahtevajo od slovenske vlade, da uveljavi svoj vpliv in ustavi odlivanje slovenske akumulacije in škodljivo prelivanje kapitala iz Slovenije.

Kot argument delavci navajajo, da je selitev proizvodnje v Srbijo samo navidezno koristna odločitev tistih skupin in posameznikov, ki ne vidijo resničnih posledic svojih ravnanj. Ta ravnanja naj bi odražala egoistične interese nekaterih lastnikov podjetij.

"Država kot lastnik se mora zavedati, da ti projekti ne bodo prinesli davkov Sloveniji, kvečjemu korist lastnikom in tujcem. Dobički pa se bodo prelili neposredno na tuje bančne račune lastnikov, kar ne more biti in ni v interesu države," navajajo delavci Gorenje Tikija.

Gorenje Tiki je marca letos napovedalo, da bo del proizvodnje grelnikov vode iz Ljubljane preselilo v srbsko Staro Pazovo, kjer je podjetje novo tovarno zgradilo pred tremi leti. Ta selitev naj po zagotovilih vodstva družbe na zaposlene v Ljubljani ne bi vplivala, saj je njen namen predvsem zniževanje stroškov in povečanje dobičkonosnosti, ki zagotavlja nadaljnji razvoj Gorenja.