"Pot do medalje ni bila niti lahka niti pričakovana. V skupini sem izgubila s Srbkinjo, za uvrstitev med štiri sem se pomerila s Slovenko Barbaro Meglič. Proti njej je bilo težko igrati, saj je tekmovalka, s katero skupaj treniram. Nato sem premagala Srbkinjo Nado Matić," je Dolinarjeva opisala pot do finala, kjer je nato ugnala Jordanko Al Azzam Fatemah s 3:0.

"V finalu sem šla odigrat tekmo tako, kot je treba. Jordanka igra z materialom, jaz imam s tem velike težave, bolj v glavi kot dejansko, in s trenerjem sem se odločila, da je treba napasti. Z obrambno igro je ne morem premagati. Sreča je bila, da sem zadevala tiste žoge, ki sem jih morala zadeti. Zmagala sem s 3:0, a rezultat ne pove vsega, ker je bil tretji niz celo na razliko," je nekoliko nepričakovano, a zato toliko slajšo zmago ocenila Dolinarjeva, ki jo zdaj čaka še ekipni nastop, podobno kot za najboljši slovensko igralko Pintarjevo pa je tekmovanje v Laškem že tudi del priprav na jesensko svetovno prvenstvo v Južni Koreji.

Mateja Pintar je bila prvi dan v Laškem najboljša domača tekmovalka v kategoriji open, kjer se v enotni konkurenci merijo vsi igralci na vozičkih in vsi, ki igrajo stoje. Prišla je do četrtfinala, za svojo kategorijo 3 pa si je zaželela medalje. Načrti so se ji uresničili, na koncu je bila druga, premoč je morala priznati le Švedinji Anna-Carin Ahlquist, ki je bila boljša s 3:0. Pred njo je v četrtfinalu premagala Saro Head iz Velike Britanije, v polfinalu pa Italijanko Michaelo Brunelli.

"Zelo sem zadovoljna z medaljo. Že ves turnir sem poudarjala, da imam ogromne težave s poškodbo. Vesela sem, da mi je uspelo priti tako daleč oziroma sploh do finala. Načeloma se sicer ne zadovoljujem z ničemer, kar je pod prvim mestom. Nikoli si ne smeš želeti biti še boljši. V finalu bi si seveda želela zmagati, a nisem niti približno razočarana, temveč vesela, da sem prišla do medalje na domačem terenu. Švedinja je očitno prišla na turnir zelo dobro pripravljena," je Pintarjeva strnila vtise po današnjem dnevu. Ahlquistova je namreč v sredo v laškem zmagala tudi v kategoriji open.

"Upam, da bova z Andrejo dobro nastopili in turnir končali še s kakšnim uspehom. Danes je bila kar dobra napoved," pa je optimistično pospremila še tekmovanje ekip, kjer se bosta borili z Dolinarjevo.

Dve od štirih domačih tekmovalk na turnirju v Laškem sta tako končali na vrhu oziroma tik pod njim, za Barbaro Meglič je bila v četrtfinalu kategorije 4 usodna Dolinarjeva, v kategoriji 9 pa je Jolanda Belavič nastope končala po skupinskem delu.

Manj uspešni kot slovenski ženski del ekipe so bili namiznoteniški igralci, nikomur se ni uspelo prebiti iz skupine v nadaljevanje tekmovanja. Bojan Lukežič, Ivan Lisac in Primož Kancler so nastopili v kategoriji 3, Andrej Žnidar v kategoriji štiri, Davorin Dervarič pa v kategoriji 6.

Z današnjimi dvoboji v posameznih kategorijah se je končal posamični del turnirja Thermana Open 2010 v Laškem, na katerem nastopa 288 športnikov invalidov iz 37 držav, kar je rekordna udeležba na dosedanjih sedmih turnirjih. V petek se bodo začela ekipna tekmovanja, ki se bodo s končnimi odločitvami končala v soboto, 8. maja, ko bo tudi zadnji dan letošnjega odprtega prvenstva Slovenije.