Na reli se je prijavilo 69 posadk. Glavna favorita bosta nedvomno češka voznika Vaclav Pech (mitsubishi lancer EVO9) in Pavel Valoušek (škoda fabia S2000). Pech je reli Saturnus dobil že dvakrat, sicer pa že dolgo kroji vrh zelo močnega češkega državnega prvenstva. Podobno velja za Valouška, ki je dobil prva dva relija letošnje sezone in prihaja v Slovenijo po tretjo zmago. Reli je resda nepredvidljiv, šestnajst hitrostnih preizkušenj bo dolgih, toda ob realnem razpletu bodo ostale posadke težko ogrozile omenjeno češko dvojico.

Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO9) in Aleks Humar (subaru impreza N14) sta glavna slovenska aduta, poleg Pecha in Valouška pa bržkone tudi glavna kandidata za zmagovalne stopničke. Humar je na uvodnem reliju državnega prvenstva v Avstriji zasenčil Peljhana, petkratnega slovenskega prvaka, toda podobno je bilo tudi lani - Peljhan je na Saturnusu dirkal mnogo bolje kot v Avstriji.

Tekmovalno bodo imele največji poudarek sobotne hitrostne preizkušnje v Zasavju, ki so bile vselej zelo selektivne. V nedeljo bo na sporedu najdaljša, dobrih 29 kilometrov dolga preizkušnja v Višnji Gori.