"Zelo sem zadovoljen z razpletom dirke. Vsekakor je bil Valverde premočan tekmec. Tako je tudi drugo mesto sijajen rezultat. Zdaj bom imel nekaj dni počitka, nato pa začnem priprave na dirko po Franciji," je za Sportal povedal Špilak, ki je v zadnjem letu pogodbe z italijansko ekipo.

V današnji etapi je drugo mesto pripadlo Špancu Igorju Antonu (Euskaltel-Euskadi), četrto pa Rusu Denisu Menčovu (Rabobank), ki je bil skupno tretji. Na dirki je zelo dobro tekmoval tudi drugi Slovenec Janez Brajkovič (Radioshack), ki je danes osvojil sedmo, skupno pa šesto mesto.

Valverde se je danes veselil svoje prve zmage na tej dirki. Do uspeha je prišel v ciljnem sprintu četverice, v katerem je bil močnejši od rojaka Igorja Antona in zmagovalca sobotne etape Špilaka (sprva so mu dodelili celo drugo mesto v etapi), ki mu deževno vreme - tako kot v soboto je tudi danes deževalo - očitno res ustreza. Četrti udeleženec pobega, ki so ga omenjeni uprizorili na spustu 20 km pred ciljem, Rus Denis Menčov, pa je ostal brez etapnih stopničk.

"Dirka je bila zaradi vremenskih razmer zelo težka. Toda letos se mi je uspelo na dež in mraz odlično prilagoditi," je dejal Valverde in dodal: "Časovni bonusi so bili na tej preizkušnji zelo pomembni, toda sam nisem želel vsega tvegati v sprintih, zato sem se odločil za napad na zadnjem klancu. Počutil sem se zelo dobro, noge pa so delovale izvrstno, kar je bilo zelo pomembno za napad na tem zadnjem vzponu. Ko je zaostal Michael Rogers, sem vedel, da so možnosti za zmago velike, pa čeprav sta bila ob meni tako Špilak kot Menčov."

"Zdaj se počutim kar utrujeno, toda to je normalno, glede na to, da neprestano dirkam že od januarja. Zdaj si bom vzel kratek odmor, ki ga bom preživel z družino, nato pa se bom posvetil treningom za naslednjo preizkušnjo. To bo verjetno dirka Dauphine Libere," je zaključil Španec.

Valverde je sicer vpleten v dopinško preiskavo. Italijanski olimpijski komite (CONI) mu je lani prepovedal nastopati na dirkah po Italiji, saj naj bi se eden izmed krvnih vzorcev, odvzetih na dirki po Franciji 2008 (ki je prečkala tudi Italijo), ujemal s "krvno vrečko 18", eno številnih, ki so jih našli v sklopu operacije Puerto leta 2006, ki preiskuje eno največjih dopinških afer v zgodovini kolesarstva.