Čeprav bodo imeli Blejci zaradi tega nekoliko podaljšano klubsko sezono, jim to ne povzroča prav nobenih težav, saj gre za njihov največji uspeh v zgodovini. "Nova pot v Lodž nam ni v nobeno breme. Lahko bomo povsem sproščeni, saj smo vse svoje letošnje cilje že presegli. Na Trentino se bomo zagotovo dobro pripravili. Zadovoljili bi se z osvojitvijo niza, če pa se bo ponudila možnost za kaj več, pa jo bomo poskušali izkoristiti. Malo smo utrujeni, a vseeno dobro pripravljeni," je dejal kapetan ekipe Andrej Flajs, ki je imel na začetku končnice državnega prvenstva nekaj težav s poškodbo, ki pa je že preteklost. Brez zdravstvenih težav so tudi ostali igralci ACH z izjemo Marcela Barreta, ki je že odpotoval v Brazilijo na zdravljenje svojega poškodovanega gležnja.

Za trenerja Blejcev Glenna Hoaga bo to drugi "final four" v karieri, saj je pred desetletjem postal evropski prvak s Paris Volleyjem. Na vprašanje, ali bo prestavitev finalnega turnirja iz prvotnega termina kaj vplivala na igralce, kanadski strateg odgovarja: "Tokrat je povsem drugačen občutek kot prvič. Prej je vse potekalo po načrtu. Prvi krog, drugi krog in tako naprej, potem priprave na zaključni turnir, vse ekipe so bile že popolnoma osredotočene na polfinale, nato pa se je zgodila tragedija in vse se začenja znova. Ekipa bo še zadnjič skupaj v tej sestavi in vsi si želimo, da bi sezono zaključili čim bolje. Občutek imam, da je ekipa celo bolje pripravljena kot ob prvem obisku Poljske. V zadnjem tednu nismo mogli veliko popraviti, upamo samo, da bo forma ostala na enaki ravni, kot je bila v finalu državnega prvenstva."

Precej več problemov imajo v italijanskem taboru, saj so sredi končnice italijanskega prvenstva. V sredo so odigrali zadnjo polfinalno tekmo proti Macerati in se s 3:1 v zmagah uvrstili v finale. Zaradi natrpanega urnika so pri najboljši ekipi na svetu sprva želeli celo bojkotirati "final four" lige prvakov, saj so bili edini, ki se niso strinjali z novim terminom. "Osebno sem se zavzemal za to, da ne bi sodelovali na zaključnem turnirju, potem ko sem videl, kako so igralci utrujeni po vseh teh tekmah," je dejal predsednik Trentina Diego Mosna in dodal: "Igralci in trenerji so se odločili, da bodo vseeno potovali na Poljsko in branili naslov. To je dokaz, da imajo izjemen karakter in še naprej bodo pisali bogato zgodovino tega kluba." Pri italijanskih prvakih bo zagotovo manjkal najboljši sprejemalec Raphael De Oliveira, kar je še ena oteževalna okoliščina za Trentino, ki je prišel v Lodž že včeraj dopoldne in si s tem zagotovil dodaten trening v Atlas Areni.

Liga prvakov, zaključni turnir četverice, polfinale, jutri ob 16.45: Belchatow - Dinamo Moskva, ob 19.45: ACH Volley - Trentino, nedelja, ob 11.30: za tretje mesto, ob 14.45: finale.