Spektakel na štadionu Camp Nou se je začel natanko tako, kot je bilo mogoče pričakovati. Barcelona se je postavila zelo ofenzivno, Inter pa je že v prvi minuti skopal okope, iz katerih je nastal kot jeklo trden bunker. Rezultat takšnega stanja je bila pozicijska igra, ko so si nogometaši Barcelone neučinkovito podajali žogo okoli obrambe italijanskih prvakov, slednji pa so komaj kdaj prišli čez polovico.

V 27. minuti so navijači katalonskega ponosa besno vstali na noge. Zasluge za to ima nekdanji član Barcelone Thiago Motta. Brazilec je storil prekršek nad Sergiom Busquetsom, ki ga je udaril z dlanjo. Dobil je rdeči karton. Čeprav se je gosta obramba Interja zmanjšala za enega moža, to v igri ni bilo vidno. Gostje so se še bolj pomaknili na svojo polovico, obrambni zid pa je bil še bolj čvrst. V prvem polčasu nogometaši Barcelone več od dveh nevarnih strelov Lionela Messija in Zlatana Ibrahimovića izven kazenskega prostora niso zmogli.

V drugem polčasu je bila igra povsem enaka kot v prvem. Inter je uprizoril popolno obrambo, Barcelona pa jalov napad. Katalonci so delovali povsem nemočno. Nazadnje je bilo tako lani v polfinalu lige prvakov proti Chelseaju. V 82. minuti je branilec Gerrard Pique v slogu napadalca vendarle dosegel gol. Sledili so siloviti napadi Barcelone in priložnosti. Bojan Krkić (v 81. minuti je imel najlepšo priložnost) je dosegel tudi gol, a zaradi igre z roko ni bil priznan.