Vse borbe na evropskem prvenstvu ste dobili predčasno. Vam je že kdaj uspelo kaj podobnega?

Sem že zmagovala z iponi. Ne vem pa, če sem kdaj dobila vse dvoboje predčasno. Se ne spomnim. Veselje ob doseženem uspehu je bilo sicer veliko. Tudi okoliščine so bile prav posebne, saj je finalni obračun spremljal ruski premier Vladimir Putin.

Je bila zaradi prisotnosti ruskega premierja vaša naloga kaj težja s psihološkega vidika?

Posebne treme nisem imela. Malo je je že bilo, ampak nič več, kot je to običajno. Mislim, da je imela veliko težjo nalogo tekmica, saj je bila pod večjim psihološkim pritiskom, ker jo je gledal premier njene države.

Vladimir Putin vam je podelil tudi zlato kolajno. Kaj vam je dejal ob predaji žlahtne kovine?

Nič posebnega ni dejal. Le čestital mi je. Za kaj drugega ni bilo niti časa, ker je šla podelitev hitro naprej. Dobila sem še denarno nagrado (v vrednosti 1500 evrov, op. a.), nato se je slovesnost nadaljevala in za kakšen daljši pogovor ni bilo časa.

Imate bronasto olimpijsko kolajno, srebro s svetovnega prvenstva ter zlato in štiri brone z evropskega prvenstva. Kateri uspeh vam je najbolj pri srcu?

Na prvem mestu je olimpijska kolajna. Sledi naslov evropske prvakinje, nato srebro s svetovnega prvenstva in na koncu bronaste kolajne z evropskega prvenstva.

Vaše tekmice so po navadi za glavo večje in precej težje. Kje najdete moč, da jih premagate?

Največ zaslug za to ima trener Marjan Fabjan s svojim programom treningov. Zagotavlja mi tudi moralno podporo. Pomembni sta volja do treningov in vzdržljivost. Tehniko, primerno za večje in težje tekmice, skušam izpiliti tudi tako, da se na treningih bojujem z moškimi. Ko jih pokličem, mi na pomoč namreč priskočijo rekreativni judoisti.

Pravite, da imajo veliko zaslug za uspehe metode Marjana Fabjana. Kakšne so?

Njegovi treningi so zelo naporni. Na treningu ne poznamo prijateljstva. Tako kot reče, mora biti. Nauči nas nepopustljivosti.

Verjetno se že ozirate proti olimpijskim igram?

Seveda. Že čez 14 dni me čaka tekma za svetovni pokal v Tuniziji, kar bo tudi začetek kvalifikacij za olimpijske igre. Nato nas čaka tekma v Riu de Janeiru. Torej se olimpijski ciklus že začenja.

S kvalifikacijami za olimpijske igre verjetno ne bi smeli imeti težav?

Upam, da jih ne bo. A judo je takšen šport, da se vse lahko zelo hitro spremeni. Narediš en napačen korak, pa se že lahko posloviš od svojih sanj. Lahko se že na naslednji tekmi zgodi kaj nepredvidenega. Toda zagotovo se bom pripravljala z namenom, da se uvrstim na olimpijske igre.

Slovenija je na EP na Dunaju osvojila štiri kolajne. Je poseben užitek tekmovati v tako uspešni ekipi?

Seveda. Že prvi dan je bila slovenska reprezentanca bogatejša za kolajno. Pozitivno razmišljanje se je naselilo v celotno ekipo, kolajne pa so začele "padati" kar verižno.

Kako ste proslavili uspeh?

Zaenkrat ga še nisem. V klubu imamo pravkar pogostitev, že jutri (danes, op. a) ob šestih zjutraj pa me čaka trening. Časa za slavje ni.