Sobota, 24. aprila

V Washingtonu se bo začelo letno zasedanje Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke.

V Cankarjevem domu bo gostoval Deutsches Theater iz Berlina z uprizoritvijo Ajshilove tragedije Peržani v režiji Dimitra Gotscheffa. Najstarejša znana tragedija svetovne književnosti v sodobni preobleki je bila med drugim razglašena na najboljšo predstavo leta 2007 v Nemčiji.

Nedelja, 25. aprila

Avstrijski volilci bodo izbirali predsednika države, medtem ko bo na Madžarskem potekal drugi krog parlamentarnih volitev.

Na Nanosu bo tradicionalna spominska slovesnost v spomin na eno prvih partizanskih bitk na Primorskem ter v počastitev dneva OF. Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Danilo Türk.

Ponedeljek, 26. aprila

V Novi Gorici bo potekala državna slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, ki se je bo udeležil tudi predsednik državnega sveta Blaž Kavčič.

Torek, 27. aprila

V Parizu pričakujejo množične demonstracije kmetov, ki nameravajo s 1500 traktorji blokirati Champs Elysees. Protestirali bodo proti padajočim cenam žitaric, zaradi česar so ob lep delež prihodkov.

V torek in sredo sta na sporedu povratni tekmi polfinala nogometne lige prvakov, in sicer v torek ob 20.45 med Lyonom in Bayernom ter v sredo med Barcelono in Interjem. Na prvih tekmah sta slavila Bayern z 1:0 in Inter s 3:1.

Sreda, 28. aprila

V Tokiu bo potekal vrh EU-Japonska. Predsednik EU Herman Van Rompuy, predsednik evropske komisije Jose Manuel Barroso in špansko predsedstvo bodo s premierjem Jukijo Hatojamo razpravljali o poglobitvi odnosov, posebej gospodarskih.

Četrtek, 29. aprila

Ob svetovnem dnevu plesa bo Gledališče Ane Monro pripravilo enodnevni festivalski projekt Prešerna Ana - Go out & dance!, na katerem se bodo od zgodnjega dopoldneva po Ljubljani vrstile kratke plesne in uprizoritvene intervencije, proti koncu pa se bo program prelil v plesne nastope in veliko Plesno noč Prešerne Ane na Tromostovju.