Najboljša tekmovalca sta imela pred tednom dni glavni vlogi na uvodni dirki tega tekmovanja v Goričanu na Hrvaškem. Takrat je zmago slavil Žagar pred Pavlicem, tokrat pa je moral domači tekmovalec AMTK Ljubljana na spidvejskem ovalu v Šiški priznati premoč Pavlicu.

Odločilna za skupno zmago je bila 14. vožnja, v kateri sta se tekmeca pomerila med seboj. Hrvat, ki je začel z notranjega položaja, je nasprotnika že na prvi ravnini prehitel po zunanji strani, prednosti pa do konca ni več izpustil iz rok.

Najboljši slovenski dirkač kljub porazu ni bil razočaran. "Glede na to, da sem prišel domov šele sredi noči in nisem imel prav veliko možnosti za počitek, nisem razočaran. Nisem imel niti najmočnejšega motorja, ki ga hranim za druge, pomembnejše dirke. V tej sezoni bom največ pozornosti posvetil kvalifikacijam za serijo grand prix, čakajo pa me tudi še težke tekme v ligaških tekmovanjih," je po dirki dejal Matej Žagar. Na poti v domovino je zaradi odpovedanih letalskih poletov doživljal pravo odisejado: po angleški ligaški dirki v petek se je prebil do Pariza, po 23 urah pa je bil v Münchnu, kamor ga je šla iskat njegova ekipa.

Državno prvenstvo posameznikov se bo po daljšem premoru nadaljevalo avgusta, ko bo na sporedu tretja dirka v Lendavi.