Četrti reli sezone 2010 ni prinesel nič novega. Še tretjo zaporedno zmago je odnesel svetovni prvak Loeb, ki je tako izkupiček na relijih najvišje ravni dvignil na 57. Premoč v letošnjem SP pa je potrdil tudi v skupnem seštevku, kjer ima pred najbližjim zasledovalcem Solbergom že 40 točk prednosti.

Prvo polovico relija je bil njegov največji tekmec mladi rojak Sebastien Ogier. Član mlade Citroenove ekipe je celo dobil prvo etapo dirke, toda sanje o visoki uvrstitvi so se razblinile drugi dan relija, ko je zaradi predrte pnevmatike izgubil preveč časa. Na koncu je končal pod stopničkami na četrtem mestu, za tretjeuvrščenim Hirvonenom je zaostal dve minuti.

V ospredju je Loeb prednost na koncu povečal skoraj na minuto. Še najbližje je privozil nekdanji svetovni prvak Solberg z zasebnim Citroenom; Norvežana je drugo mesto tudi poneslo tudi do skupno drugega, kjer pa ima le točko naskoka pred svetovnim podprvakom Hirvonenom (53-52), blizu pa sta še drugi Fordov voznik Jari-Matti Latvala s 47 in Ogier s 45.

"Dirka je bila težka in trda. Vesel sem zmage, lepo je spet prehiteti vse tekmece," je menil serijski zmagovalec Loeb. Kljub odstopu drugega voznika Španca Danija Sorda je Citroen prvi tudi med ekipami, kjer ima 126 točk, 25 več kot Ford.

Najboljši izid doslej je v karieri reli-dirkača dosegel nekdanji svetovni prvak v formuli Kimi Raikkönen. Na četrti dirki za mlado ekipo Citroena si je Finec privozil peto mesto. Tako je zbirko točk povečal na 14, kar ga uvršča na deseto mesto v SP.

Sezona SP v reliju se bo nadaljevala z relijem na Novi Zelandiji med 7. in 9. majem.