Bank of America, največji ameriški posojilodajalec, je v zadnjem lanskem četrtletju ustvaril čisto izgubo v višini 194 milijona dolarjev, v prvem četrtletju leta 2009 pa je beležil 4,2 milijarde dolarjev čistega dobička. Povračilo k dobičku je predvsem posledica za 3,6 milijarde dolarjev nižjih rezervacij za potencialne izgube iz naslova slabih posojil ter dobičkov, ustvarjenih na kapitalskih trgih, so v banki zapisali v sporočilu za javnost.

Iz naslova obresti je imela Bank of America v prvem letošnjem četrtletju za 14,1 milijarde dolarjev prihodkov, kar je več kot 12,8 milijarde dolarjev, ki jih je iz tega naslova pridobila v enakem lanskem obdobju. Preostali prihodki so se v primerjalnem obdobju znižali za 22 odstotkov na 18,2 milijarde dolarjev. Skupno so tako prihodki banke v prvih treh mesecih znašali 32,3 milijarde dolarjev oz. 11 odstotkov manj kot v prvem lanskem četrtletju.

"Leto 2010 še naprej ostaja leto kreditnega okrevanja, naši rezultati pa odsevajo postopno izboljšanje stanja v gospodarstvu," je rezultate komentiral prvi mož banke Brian T. Moynihan. V prvih treh mesecih letošnjega leta je sicer s pozitivnim izidom poslovalo pet od šestih poslovnih enot banke. Dosežen dobiček je trikratno presegel pričakovanja analitikov.