Chicago si je sinoči zagotovil uvrstitev v končnico, izdatno pa sta k zmagi nad Charlotte Bobcats prispevala Derrick Rose s 27 točkami in Joakim Noah z 21. Redni del sezone so Biki končali s tremi zaporednimi zmagami, v končnici pa se bodo merili s Cleveland Cavaliers. Chicagu bi zadostoval poraz Toronta proti New Yorku, a so o svoji usodi raje odločili sami in proti Charlottu narekovali oster ritem že od vsega začetka srečanja. V dresu poražencev, ki so nastop v končnici imeli že zagotovljen, je bil s 16 točkami najboljši Tyrus Thomas.

Toronto je doma vknjižil rekordno bero točk in visoko, s 131:113, premagal New York Knicks. Kljub temu to ni bilo dovolj za končnico, saj so igralci Raptorsov končali na nehvaležnem devetem mestu vzhodne konference. DeMar DeRozan je vknjižil rekordnih 24 točk kariere, prav toliko jih je dodal še Andrea Bargnani. Izdatno so k visoki zmagi pripomogli še Amir Johnson z 21 točkami, Sonny Weems z 18, Jose Calderon s 15 in Marco Belinelli s 14. Nesterović je v sedmih minutah dodal dve.

Milwaukee, ki je prav tako v končnici, je gostoval pri vodilni ekipi atlantske skupine Bostonu in zmagal s 106:95. Primož Brezec ni dobil priložnosti. Jerry Stackhouse in Luke Ridnour sta dosegla vsak 17 točk, medtem ko je vodilna trojka ekipe Paul Pierce, Kevin Garnett in Ray Allen hranila moči za končnico. Za Boston, ki je klonil na sedmih tekmah od zadnjih desetih, je bil z 21 točkami in 15 podajami najboljši Rajon Rondo.

Phoenix je gostoval pri Utahu in zmagal s 100:86. Steve Nash je v le treh odigranih četrtinah dosegel 11 podaj, Amare Stoudemire je tekmo končal z 20 točkami in sedmimi skoki, Phoenix pa si je s to zmago priboril mesto tretjega nosilca v zahodni konferenci. Channing Frye je deset od skupaj 15 doseženih točk vknjižil v drugi četrtini, Goran Dragić pa je k zmagi svoje ekipe prispeval 12 točk. Prvi strelec Utaha je bil s 24 točkami Deron William, Mehmet Ökur jih je dodal 21.

V mestnem derbiju v Los Angelesu so Clippersi s 107:91 premagali Lakerse. Steve Blake je prvič v karieri vknjižil trojni dvojček, med drugim tudi 23 točk. Chris Kaman je dodal 22 točk, Clippersom, ki so ostali brez končnice, pa je ostal vsaj sladek okus zmage proti mestnemu rivalu, ki bo proti Oklahoma Cityju v končnici prvič zaigral v noči na ponedeljek. Blake je poleg 23 točk dosegel še 10 skokov in 11 podaj, Clippersi pa so uvrstitev v končnico zgrešili že petnajstič v zadnjih 17 sezonah. Za Lakerse je bil najuspešnejši Lamar Odom z 21 točkami, Pau Gasol jih je dodal 18, Shannon Brown, ki je nadomestil Kobeja Bryanta, pa jih je prav tako vknjižil 18. Saša Vujačić je za Jezernike odigral 15 minut in dosegel osem točk.

Ostali izidi: Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 96:89, Houston Rockets - New Orleans Hornets 115:123, Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 98:103, Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 114:105, Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 99:83, Washington Wizards - Indiana Pacers 98:97, Miami Heat - New Jersey Nets po dveh podaljških 94:86, Orlando Magic - Philadelphia 76ers 125:111, Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 116:122.