V seštevku slovenskega prvenstva se je za prvo dirko sezone prijavilo 34 posadk. Na tekmovanju, ki je že nekaj let stalnica v koledarju DP, pa je že na začetku imel smolo branilec naslova Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX). Že na prvi hitrostni preizkušnji je zaradi tehnične napake na svojem Mitsubishiju moral odstopiti. Na reli se je sicer vrnil na današnjih hitrostnih preizkušnjah, toda zaradi velikega časovnega pribitka po pravilu super reli ni imel nobenih možnosti za uvrstitev pri vrhu. V skupnem seštevku je končal na 64. mestu, v seštevku slovenskega prvenstva pa je bil 16.

Smolo prvaka je izkoristil Aleks Humar. Že pred sezono je Humar veljal za najresnejšega izzivalca Peljhana. Pozimi je namreč zamenjal dirkalnik in namesto Citroena C2, s katerim je navduševal navijače v prejšnjih sezonah, presedlal na močnejšega Subaruja. Že na petkovih štirih "brzincih" je bil najboljši Slovenec in se zasidral na devetem mestu. Tega je drugi dan relija, skupno so dirkači morali v dveh dneh prevoziti 12 HP v skupni dolžini 176 km (celoten reli je bil dolg 396 km) še izboljšal in bil osmi, prav na zadnji HP pa ga je za nekaj sekund prehitel Nemec Hermann Gassner in ga spet potisnil na deveto mesto.

Boj za preostali slovenski stopnički so oba dneva dolgo bili Jani Trček Mitsubishi Lancer EVO IX, Rado Raspet (Mitsubishi Lancer Evo VIII) in Marko Jeram (Ford Fiesta ST). Po prvem dnevu je bil Trček trdno na drugem mestu (skupno 15.), razmerje pa se ni bistveno spremenilo do desete HP. Že prej je Jeram prehitel Raspeta, slednji pa je nato naredil napako in izgubil veliko časa. Tako se je na skupno četrto mesto v slovenskem DP prebila Asja Zupanc (Mitsubishi Lancer EVO IX).

V skupnem seštevku so bili Slovenci daleč od boja za prva mesta. Pravo srhljivko sta uprizorila Andreas Aigner in Raimund Baumschlager. Aigner (Mitsubishi Lancer EVO X )je dobil prvi dan relija, toda 17 sekund naskoka ni bilo dovolj. Baumschlager je potreboval le dva sobotna "brzinca" za prevzem vodstva, toda Aigner mu je vseskozi dihal za ovratnik, v zadnjih HP vztrajno zmanjševal razliko in na koncu je prvega in drugega ločilo le dobrih šest sekund. Tretji je bil Patrick Winter s skoraj minuto in pol zaostanka.

Slovensko reli prvenstvo se bo nadaljevalo med 7.in 9. majem, ko bo na sporedu tradicionalna dirka, reli Saturnus, letos že v 33. izvedbi.