Izbris se je začel, ker je postojnski inšpektorat za delo pred mesecem obvestil novogoriško sodišče, da v postopku, ki so ga vodili proti Premiku Investu, ta ni sprejemal uradne pošte oziroma je na naslovu, kjer ima registriran sedež podjetja, neznan.

Mikuž pravi, da s postopkom ni seznanjen. Hkrati je zatrdil, da Premik Invest vso pošto na naslovu družbe prejema. Po Mikuževih besedah Premik Invest od leta 2007, ko je bil ustanovljen, ni ustvaril nobenih prihodkov. "Premik Invest je pri podjetju Hypo Leasing najel posojilo v višini 700.000 evrov za gradnjo bloka v Divači. V ta namen smo kupili zemljišče in pridobili gradbeno dovoljenje. Na pobudo civilne iniciative je občina Divača gradbeno dovoljenje razveljavila, zato smo proti njej vložili tožbo," razlaga Mikuž.

In na kakšen način je Aleksandra Prijatelj sploh pridobila lastniški delež? "S Prijateljem sva načrtovala gradnjo stanovanjskega bloka. Ker kot poslanec ni mogel biti solastnik podjetja, je v lastništvo vstopila njegova zakonska partnerica," razlaga Mikuž.