Šest hokejistov Jesenic se je namreč odpravilo v Rateče in se s pestmi zneslo nad lastnim trenerjem. Povod naj bi bila avtomobilska nesreča mladega hokejista (bojda je šlo za vratarja Aleksandra Petrova), ki naj bi bil Posmo in Todda Elika primoran odpeljati v Rateče, na poti nazaj pa je po naših virih zaspal za volanom, vendar se k sreči ni huje poškodoval. Ko smo za mnenje vprašali športnega direktorja Zvoneta Šuvaka, je bil ta nekdanji odlični hokejist zelo redkobeseden, predvsem pa čustven: "Veste, celotno sezono sem bil na voljo novinarjem, vendar se zdaj resnično opravičujem, saj sem v šoku in ne morem dajati izjav."

Jeseniški klub je sobotni spopad, ki še ni povsem razkrinkan, odločno obsodil, predsednik Slavko Kanalec pa pravi, da bo Posma stežka vodil državne prvake v prihodnji sezoni. Kanalec je dodal, da je neljubi dogodek resno opozorilo, da gre v klubu nekaj narobe, zatorej mislijo ukrepati. Šesterico hokejistov naj bi klub suspendiral in skušal doseči tudi kazen na višji ravni, torej pri Mednarodni hokejski zvezi (IIHF). Ker smo želeli natančno izvedeti, kdo izmed igralcev je bil vpleten v škandal, smo vprašanje o dogodku zastavili tako branilcu Sabahudinu Kovačeviču kot napadalcu Andreju Hebarju, ki pa sta bila soglasna: "Brez komentarja!"

V hokejskih krogih se je včeraj vrtelo precej imen krivcev, mi pa smo neuradno izvedeli, da je bil glavni pobudnik in tudi izvršitelj pretepa vratar Gaber Glavič, zraven njega pa so bili še Anže Terlikar, David Slivnik, Miha Rebolj, Aleš Remar in Andrej Hebar.

Na Gorenjskem bodo morali v prihodnje, ko se bodo razmere umirile, pojasniti določene nejasnosti. Pri vsem tem pa se lahko upravičeno vprašamo, kam takšni in podobni škandalozni izpadi vodijo ter kakšno sporočilo pošilja slovenski hokej v svet.