Sobota, 3. aprila

V Novem mestu bo osrednja slovenska prireditev ob 8. aprilu, svetovnem dnevu Romov, ki jo pripravlja Zveza Romov Slovenije. Zbrane bodo nagovorili predsednik DZ Pavel Gantar, podpredsednik Zveze Romov Slovenije Bojan Tudija, novomeški župan Alojzij Muhič ter minister za šolstvo in šport in predsednik vladne komisije za Rome Igor Lukšič.

V Klubu Gromka na Metelkovi v Ljubljani bo ob 17. uri predavanje francoskega filozofa Jacquesa Ranciera z naslovom Je čas emancipacije potekel?, ki ga pripravljata Mirovni inštitut in Delavsko-punkerska Univerza v sodelovanju s Francoskim inštitutom Charlesa Nodierja.

Nedelja, 4. aprila

Velika noč največji in najstarejši praznik krščanstva.

Športno društvo Bizeljsko prireja velikonočni pohod na lovsko kočo na Bizeljskem; zbor pred Krajevno skupnostjo Bizeljsko.

Ponedeljek, 5. aprila

Na parkirišču pred cerkvijo v Mirni Peči bo tradicionalni vseslovenski in mednarodni blagoslov motorjev in motoristov, ki ga prireja Moto klub Trebnje.

Torek, 6. aprila

Na izredni seji se bo sestal državni svet in odločal o predlaganem vetu koprskega župana Borisa Popoviča in še enajstih državnih svetnikov na zakon, s katerim je državni zbor pred dnevi ustanovil novi občini Ankaran in Mirna. Dejstvo, da omenjeni državni svetniki, ki nasprotujejo novima občinama, politično pripadajo opozicijskim strankam, katerih poslanci so vsi glasovali za novi občini, kaže na interesno prepletenost ozadij odcepitve Ankarana iz koprske občine.

Sreda, 7. aprila

Državni zbor bo na izredni seji odločal o kandidaturi Dorjana Marušiča za novega ministra za zdravje.

Četrtek, 8. aprila

V notranjepolitičnem odboru bo stekla druga obravnava zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Zakon med drugim določa, da bo tričlansko protikorupcijsko komisijo izbral predsednik republike na predlog posebne izbirne komisije, njeno delo pa bo nadzoroval državni zbor.