Druga dva kandidata, Stane Valant (predsednik uprave in solastnik holdinga NFD) in Marko Jazbec (član uprave banke NLB), nista dobila podpore. Valant, ki je bil predsednik SZS štiri mandate, od leta 1992, je dobil le 22 glasov, Jazbec pa 37. Na skupščini bi lahko sodelovalo 154 klubov z 278 glasovi, prisotnih je bilo 97 predstavnikov klubov z 231 glasovi.

Kipce bloškega smučarja SZS za izjemne dosežke so namenili Petri Majdič (smučarski tek) kot najboljši slovenski smučarki sezone, Tini Maze za najboljšo alpsko smučarko in Teji Gregorin za najboljšo biatlonko.

V častno razsodišče so bili izvoljeni Nuša Tome, Luka Podjed in Marjan Schnabl, v petčlanski nadzorni odbor pa so bili izbrani Jože Javornik, Bogdan Plaznik, Zvonimir Borštnar, Zvone Hribar in Božidar Gjurin.

Devetintridesetletni Lovše se je zavzel za povrnitev v prvotno stanje pri deležu delnic SZS v Športni loteriji; SZS je deset odstotkov prodala prav omenjeni loteriji. Obenem je napovedal korake, ki bi pripeljali Tino Maze pod okrilje reprezentance. Kot tistega, ki bo skrbel za stroko, je izrecno navedel poslovneža Jureta Koširja, bronastega slalomista na olimpijskih igrah v Lillehammerju (1994).

Šestdesetletni Valant je Lovšetov progam posredno označil kot takega, ki temelji na nepoznavanju ustroja SZS. Zavrnil je trditve, da je bila prodaja delnic v Športni loteriji nezakonita in neetična. Obenem je dejal, da ne podpira samostojnih ekip, "saj smučanje nista le Mazejeva in Majdičeva, drugače bomo imeli čez osem let velike težave."

Devetintridesetletni Jazbec je zavrnil očitke, da je 'slamnati' kandidat 'starih sil'. Izpostavil je potrebo po solidarnosti med smučarskimi panogami, preglednost poslovanja, veliko mero etičnosti in prostovoljno delo v smučanju kot vrednoto. Obenem ni napovedal velikih sprememb.

Tik pred volitvami je za govornico stopil Janez Kocijančič, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in član predsedstva Mednarodne smučarke zveze. Nekdanji predsednik SZS, na tem položaju je bil eno desetletje, je ocenil da je bila volilna tekma preveč umazana. "SZS je del svojega deleža prodala po knjigovodski vednosti Športi loteriji, dveletno obdobje, ko je ta delež lahko v skladu lastnih delnic, se izteka, delež pa lahko SZS odkupi nazaj," je navedel Kocijančič.

Za že tako napeto skupščino je dodatno poskrbel Anton Ribnikar. Predsednik zbora za alpsko smučanje je pozval Lovšeta k umiku kandidature. Lovše naj bi izjavil, da bo odstopil, če bo NLB postala zlati sponzor, kar bo za naslednje štiriletno obdobje največja slovenska banka po Ribnikarjevih navedbah tudi storila.

"Izdal bi vaše zaupanje, če bi umaknil kandidaturo, kar bi sicer storil, če bi pred oddajo svoje kandidature izvedel, da je NLB glavi sponzor. O čemer sem v pisarni Jazbeca tudi poizvedoval. Zapisal sem namreč, da bi umaknil svojo kandidaturo, če bo NLB namenila 450.000 evrov na mestu generalnega sponzorja SZS," je zatrdil Lovše.