Danes vas v drugem krogu lige za prvaka v slovenskem državnem prvenstvu čaka obračun z Union Olimpijo. Pričakovanja?

V tekmo bomo šli povsem sproščeno. Olimpija je seveda velik favorit. Mi nimamo nič izgubiti, borili se bomo po najboljših močeh in na koncu videli, kaj nam bo to prineslo. Vseeno pa je Olimpija pod manjšim pritiskom, saj morajo vse tekme zmagati.

Kako je z vašo poškodbo?

Poškodba levega gležnja se mi vleče že dalj časa. Poskušal sem igrati na sklepnem turnirju pokala Spar, a sem le obnovil poškodbo. Sedaj sem dovolj časa počival, moral pa bom tudi malo preseči prag bolečine. Proti Olimpiji bi moral biti na parketu kakšnih 5 do 10 minut, da zopet začutim igro.

Kako ste zadovoljni z vašimi igrami v letošnji sezoni?

Zelo sem zadovoljen z letošnjo sezono. Trener Miro Alilović mi močno zaupa in mi namenja zajetno minutažo. Sam mu poskušam zaupanje vrniti z dobrimi igrami na parketu.

Kaj pa z igro Slovana?

Trenutno nekoliko padamo. Toda to je vse posledica številnih poškodb, ki so prizadele moštvo. Bilo bi dobro, da bi čim hitreje zmagali kakšno tekmo, da si zopet povrnemo samozavest. Z igrami v rednem delu lige Telemach pa sem bil zelo zadovoljen.

Omenili ste že trenerja Mira Alilovića, s katerim sodelujete že od mladinskih selekcij. Kakšen odnos imata?

Z Mirom sodelujem že pet let. Zame je kot drugi noče. Gredo mu ogromne zasluge za moje dobre predstave, saj me je veliko naučil ter mi zaupal. Ne bi si mogel želeti sodelovanja z boljšim trenerjem.

Že kaj razmišljate o prihodnosti? Glede na dobre igre vam verjetno ponudb ne manjka.

O prihodnosti še nič ne razmišljam. Trenutno sem osredotočen le na Slovan in preostale tekme v letošnji sezoni, ki jih želim odigrati po najboljših močeh. V Slovanu pa prihodnjo sezono po vsej verjetnosti ne bom več nastopal.

Vaš brat Goran v ligi NBA igra odlično. Ali spremljate njegove tekme po televiziji? Se kaj slišita po telefonu?

Glede na to, da ima v ligi NBA izredno naporen ritem tekem in treningov, se prav pogosto ne slišiva. Ko pa se, mi veliko svetuje in pomaga pri razvoju. Seveda pa ne zamudim nobenega prenosa, ko igra Phoenix.

Slovenski selektor Memi Bečirovič vas je uvrstil na širši seznam kandidatov za svetovno prvenstvo v Turčiji. Verjetno vam to veliko pomeni?

To, da sem na seznamu z imeni, ki igrajo v evroligi in ligi NBA, mi zares pomeni ogromno. Če bom potem tudi na ožjem seznamu, bom dal seveda vse od sebe, če pa ne, pa tudi ne bom razočaran. Upam, da bom nekoč izpolnil sanje in v reprezentanci zaigral skupaj z bratom Goranom.