Sobota, 27. marca

V Ljubljani bo potekalo srečanje članov Amnesty International Slovenije z delovnim naslovom Dostojanstvo za vse.

Nedelja, 28. marca

V Italiji bodo potekale regionalne volitve.

V Izoli bo potekal festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana 2010, ki ga pripravlja Društvo vinogradnikov Slovenske Istre.

Torek, 30. marca

Državni zbor se bo sestal na izredni seji, da bi poslanci odločili, ali ustanoviti novi občini Ankaran in Mirna ali ne. Če se bodo odločili za prvo možnost, to še ne pomeni, da bodo jeseni v teh občinah izvedene volitve, kajti občine morajo biti ustanovljene najmanj tri mesece pred razpisom volitev. Ta rok je že zamujen.

Urine kazalce bomo ob 2. uri premaknili za eno uro naprej, torej na 3. uro, in tako s srednjeevropskega pasovnega časa prešli na poletni čas.

Sreda, 31. marca

V poslanskem odboru za kulturo bodo na zahtevo SDS razpravljali o domnevnih nepravilnostih pri delitvi državnega denarja za medije.

Zgodila se bo premiera utopičnega dogodka v režiji Sebastijana Horvata. Opozarjajo, da Utopija ni predstava, temveč nenavadno doživetje in je forma per se. Je prelomna, podžiga nostalgijo, averzijo, upanje in bes. Je nekaj, kar se dotika današnjega časa, prav tako kot govori o preteklem. Je nekaj, kar vstopi skozi zadnja vrata in preseneti s prefinjenim prijemom. Je nekaj, pri čemer si želimo biti udeleženi. Zgodilo se bo danes (in jutri) ob 20. uri v Centru kulture Španski borci.

Četrtek, 1. aprila

V državnem zboru bo javna predstavitev mnenj o novem zakonu o zdravstveni dejavnosti. "Gradbena" preiskovalna komisija, ki jo vodi poslanka SDS Alenka Jeraj, bo zaslišala ljubljanskega župana Zorana Jankoviča in Hildo Tovšak (Vegrad). Nujno sejo je sklical tudi predsednik parlamentarne protikorupcijske komisije Branko Marinič (SDS). Obravnavali bodo nevestno delo predsednika državne protikorupcijske komisije Draga Kosa.