"V polfinale so prišle ekipe, ki so enakovredne. Katero koli ekipo bi dobili, bi bile možnosti na začetku 50-50. Od vseh ekip pa nam Domžale najmanj ležijo, ampak naša želja je vsekakor priti v finale," je žreb pokomentiral predstavnik Nafte Mihael Dominko.

Nafta je v četrtfinalu izločila branilca naslova Interblock, zdaj jo čakajo Domžale, ki so bile v četrtfinalu boljše od Hita Gorice. "Lahko rečemo, da smo z žrebom zadovoljni. Dobro se je bilo izogniti Mariboru, ki je le ena najboljših ekip v Sloveniji. Mislim pa, da med Celjem in Nafto ni neke velike razlike. Možnosti so 50-50, je pa res, da nam Nafta malo bolj leži od drugih dveh možnih tekmecev. Tudi z njima smo se letos že pomerili in z obema izgubili. Mislim pa, da bosta polfinalni tekmi zelo zanimivi," je dejal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Če Nafta in Domžale doslej še nista igrala v finalu pokala, pa je povsem drugače s tekmecema v drugem polfinalnem paru, saj se tako Maribor kot Celje že lahko pohvalita s pokalno lovoriko. "Od treh možnih tekmecev smo pač izvlekli enega. Če hočeš osvojiti pokal, moraš premagati vsakega nasprotnika. Žreb nam je namenil Celje in proti njemu bomo pač igrali in ga skušali izločiti," pravi direktor Maribora Bojan Ban.

Predstavnik Celjanov Borut Arlič pa meni: "Čeprav naša ekipa po lanskih turbulentnih dogodkih v klubu v tej sezoni ni imela izrazitih tekmovalnih ciljev, bo polfinale kljub temu gotovo zelo zanimiv. Uvrstili smo se med štiri, zdaj pa bomo dali vse od sebe, da se prebijemo v finale in poskušamo osvojiti pokalno tekmovanje." Maribor je v četrtfinalu premagal drugoligaša Triglav Gorenjsko, Celje pa Rudar iz Velenja.

Finale bo 8. maja v Mariboru.