Izredna revizija, ki jo je v Luki Koper opravila revizijska hiša PricewaterhouseCoopers, je ugotovila, da je bila Luka Koper zaradi spornega poslovanja Časarjeve uprave oškodovana za 39 milijonov evrov.

Če bo izglasovan sklep, ki ga predlaga vodstvo družbe, bo uprava Luke Koper vložila tožbe v šestih mesecih. Po navedbah prvega nadzornika družbe Janeza Požarja bo za nekatere sporne posle v Luki Koper odgovarjala le nekdanja uprava, ki jo je tedaj vodil Robert Časar, za nekatere pa poleg uprave tudi nekdanji nadzorni svet.

Državna Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba (Sod) pa v nasprotnem predlogu k skupščini predlagata, naj delničarji posebnemu revizorju naložijo, naj podrobno pregleda vse posle, katerih pregled je zahtevala skupščina marca lani.

Revizor je namreč od 14 prvotno določenih poslov v drugi krog revizije uvrstil le deset poslov. Poleg poslov v zvezi z nakupom zemljišča na Orleški gmajni v drugi krog posebne revizije niso bili vključeni posli z družbo BRIL, podaljšanje prvega pomola in gradnja ankaranske obvoznice, prodaja kapitalskih naložb, gradnja nove poslovne stavbe Luke Koper in nekateri drugi posli.