Nasmeh svetlolaske je po končani sezoni še bolj širok. Dosegla je prvo zmago v svetovnem pokalu ter še dve uvrstitvi na stopničke. Iz sence Petre Majdič je pri 25-letih že prišprintala na sonce. "Zmaga je tisto, kar mi daje potrditev in polet za nadaljevanje. Spoznala sem, da lahko tudi zmagujem in ne samo sanjam. Zmaga me je razbremenila pritiska, da nisem samo nadarjena, pač pa lahko domet svojih sposobnosti uresničim čisto na vrhu med najboljšimi. V drsalnem šprintu sem bila konkurenčna vsem. Sedaj lahko izboljšujem posamezne detajle. Lep občutek," je dejala v smučini, z vmesnimi "odmori" na spustih. Smuča izjemno spretno in elegantno, kar je tudi ena njenih največjih odlik, vključno s taktiko.

Sedmo mesto v razvrstitvi šprinta svetovnega pokala in 21. v skupni razvrstitvi je odsev sezone. "Pred sezono sem želela, da bi bila med desetimi šprinterkami, na koncu sem bila v igri še za več kot sedmo. To je še nekaj, kar mi daje polet za naprej," je princeska navrgla med tekom v spomladanskem sončku pod Viševnikom. Na olimpijskih igrah njene paradne discipline ni bilo na sporedu, a bo naslednjo zimo na svetovnem prvenstvu v Oslu, česar se že vnaprej veseli. Kot najboljši dosežek v Whistlerju ima vpisano 11. mesto v šprintu štafet s Katjo Višnar. V paru s Petro Majdič bi bili kandidatki za eno od kolajn. V zvezi s to tekmo je zanimivo predvsem to, da so pretekli teden po pregledu vzorca B potrdili, da je bila poljska tekačica Kornelija Marek pozitivna na dopinški kontroli na EPO, Poljakinji sta bili na tej tekmi deveti, Poljska pa je bila tudi pred slovensko štafeto s Fabjanovo. "Čudno se mi zdi, da je bila pozitivna prav ona. In to na EPO, ki ga še posebno preverjajo. Poglejte, kako so s kontrolami zavrli ruski smučarski tek. Res pa je, da so dosežki Marekove na olimpijadi odstopali," je komentirala delček športa, ki le še občasno uide iz zdravih okvirov. Strinja se, da brez strogih dopinških kontrol slovenski tek ne bi bil tako uspešen. Prav Fabjanova je primer, pri kateri njena krvna slika ne dosega zgornjih parametrov, ki so dane drugim, povečini zaradi tega tudi bolj vzdržljivim. Prav to je eden največjih razlogov, da na daljših razdaljah težje lovi priključek k najboljšim.

Fabjanova bo morala v nedeljo na državnem prvenstvu zares leteti, če bo želela biti prvakinja, ne samo v štafeti z Merkurjem v soboto. "V Falunu sem malce zbolela. Imam manjše želodčne težave, ki se še vlečejo. Upam, da bom lahko do konca tedna toliko okrevala, da bom vsaj normalno jedla," je malce potožila.