Rodriguez, tekmovalec Katjuše, je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, Tondo je z zaostankom desetih sekund drugi.

Jani Brajkovič (RadioShack) in Kristijan Koren (Liquigas) sta na cilj 185,9 kilometrov dolge etape prišla v prvi večji zasledovalni skupini (med ubežnikoma in skupino je bil še en Španec Luis Leon Sanchez), za najhitrejšima sta na 19. oziroma 22. mestu zaostala minuto in 20 sekund, s tem pa sta še napredovala v skupnem seštevku. Koren je zdaj z zaostankom minute in 20 sekund peti, Brajkovič pa zaostaja pet sekund več in je na desetem mestu.

Koren, v ekipi zadolžen za pomoč Čehu Romanu Kreuzigerju, je s tem dokazal, da se dobro znajde tudi v gorskih etapah. Potem ko je zamudil pobeg, je v zasledovalni skupini skoraj ves čas narekoval ritem in s tem povsem zadovoljil delodajalce. Še pred njim pa je v pobegu sodeloval tudi Gorazd Štangelj, ki je bil v skupini kolesarjev, ki je ušla približno po 60 kilometrih, ujeli pa so jo pred zadnjim gorskim ciljem.

Štangelj je na koncu popustil, zaostal 14 minut in 16 sekund (76. mesto), še slabši pa je bil Tadej Valjavec, ki je zaostal 15 minut in 53 sekund (84. mesto).