Ocena slovenskega nastopa v Planici.

Naredili smo vrhunski rezultat. Na tekmi posameznikov smo bili tik pod stopničkami. Peto mesto Kranjca je uvrstitev, s katero moramo biti zadovoljni in jo spoštovati. Vedeli smo, da lahko posežemo tudi višje. Cilj na ekipni tekmi je bil peto mesto, a tudi če si šesti, ni velike razlike. Bolj sem nezadovoljen s skakanjem v nedeljo. Izjema je Kranjec, ki je naredil izvrsten prvi polet, ter delno en polet Hrgote.

Kakšna je prva ocena minule sezone?

Bila je uspešna. Naredili smo nekaj rezultatov na največjih tekmah, kot so olimpijske igre in svetovno prvenstvo v poletih, imamo mali globus v poletih, tekmovalca med deseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala. To so stvari, ki nas morajo navduševati in nam dati navdih za naprej. Prevc je velika osvežitev za ekipo. Mežnar je naredil lep korak naprej. Imamo nekaj tekmovalcev, ki bi morali dati več na tekmah svetovnega pokala in se bolj priključiti najboljšim, kot se je Kranjec. Že letos smo si želeli širšo ekipo, a smo očitno še zelo šibki, kar je bilo vidno na ekipni tekmi. Občasno smo že kazali, da bi se lahko na kakšni tekmi borili tudi za tretje mesto.

Katere so največje pomanjkljivosti?

Želimo si v svetovni vrh. Za to je treba dati srce, biti stoodstotno prisoten, celo več, kot si marsikdo predstavlja. Sistem dela nas še ne odnaša v svetovni vrh tako kot v Avstriji in še marsikje. Zato bo treba zelo dobro delati, morda celo boljše kot marsikatera država, ki je pred nami. Potrebna so ogromna vlaganja, trdo delo in vera v način dela.

Jernej Damjan razmišlja, da bi se spet priključil treningom reprezentance.

Potrebujemo tekmovalce, saj jih nimamo na pretek, pred leti nam je ušel Rok Benkovič. Ob dobrem sodelovanju so mu odprta vsa vrata. Skupaj smo dosegli že vrhunske rezultate. Želim, da je z nami, ker bomo zopet močnejša ekipa.

Boste reprezentanco vodili tudi v novem olimpijskem ciklusu?

Treba je počakati na izid volitev na skupščini SZS. Narejeni morajo biti temelji, da vizijo peljemo naprej, okrog morajo biti ljudje, ki verjamejo v projekt. Če se bo to zgodilo, se bom lažje odločil za podaljšanje sodelovanja. Želim ostati v Sloveniji.

Ali je v reprezentanci še prostor za Primoža Peterko?

Vse je odvisno od njega.