Takšne nanizanke nas zabavajo in nam pomagajo, da se nasmehnemo ironiji, ki nas obkroža, a tisti, ki so proti tem nanizankam in se z vsemi silami borijo proti njim, so najboljši dokaz, da je vse, kar v nanizankah prikazujejo in izrečejo – resnično.

Jackass

Čeprav so na MTV-ju nanizanko Jackass predvajali le tri sezone, je nanizanka izjemno hitro pridobila kultni status, zlasti med ameriškimi najstniki, ki niso imeli ničesar boljšega za delati, kot da so sedeli pred televizijskimi ekrani in se naslajali nad neumnostjo drugih. V kratkem času si je nanizanka – razen navdušenih fanatikov – pridelala tudi številne nasprotnike, med njimi so bili tudi številni spoštovani politiki, ki so jasno in glasno obsodili nenavadna in nevarna dejanja Johnnyja Knoxvillea, Stevea-O-ja, Bama Margere in ostale ekipe. Najhuje od vsega pa je bilo – čeprav so ob začetku vsake epizode objavili opozorilo, da naj otroci tega doma ne počenjajo -, da so se najstniki iz dneva v dan poškodovali in to na najbolj bizarne načine – nekdo se je, na primer, s sankami privezal na vozeč se avtomobil, popolnoma isto, kot so to storili njihovi vzorniki.

Soap

Soap je humoristična nanizanka iz 70-ih let prejšnjega stoletja in je bil pravzaprav parodija na različne limonadnice. Poleg tega, da je gledalce zabavala štiri leta, je bila nanizanka tudi ena prvih, v kateri so javno govorili o homoseksualnosti, mešanih zakonih in nezvestobi. Glavni igralec Billy Crystal je igral homoseksualca, ki na koncu vseeno pristane z žensko, nanizanka pa je bila zaradi tega lika ena prvih, ki so jo prikazovali ob najbolj gledanem času. Proti Soapu so bili skorajda vsi, zlasti krščanske združbe, ki jim je uspelo nanizanko umakniti z najbolj gledanega termina.

Družina za umret (Married... with Children)

Eden in edini, neponovljiv Al Bundy, z eno roko na daljinskem upravljavcu, z drugo pa v svojih hlačah, je na malih zaslonih kraljeval celo desetletje. Disfunkcionalna "anti Cosby“ družina je nekatere navdušila s svojo prizemljenostjo in humorjem, drugi pa so menili, da je seksistična in šovinistična, saj Al nikakor ni prenesel grdih in debelih žensk.

Da Ali G Show

Britanski komik Sacha Baron Cohen je z likom Ali G-ja postal slaven. V svojem šovu je gostil in intervjuval številne poznane ljudi, s svojim pouličnim govorom ter postavljanjem trivialnih in (roko na srce) včasih izjemno neumnih vprašanj pa je svoje goste uspel pripeljati do nepričakovanih reakcij, kar je najbolj navduševalo gledalce oddaje. Večina gostov pogosto niti ni dojela ironijo situacije, v kateri so se znašli. Nastopi Ali G-ja so izzivali burne reakcije, saj se je pogosto naslanjal na pogovore o seksu, drogah, kriminalu, redno pa so ga napadali cerkveni in konservativni krogi. Podobna zgodba se je nadaljevala tudi z likoma Brüna in Borata, ki so ga skoraj križali zaradi antisemitističnih opazk.

Family Guy

Animirana nanizanka je šele nedavno javnost postavila na noge, ko se je v enem od delov norčevala iz guvernerke Aljaske Sarah Palin in njenega sina z Downovim sindromom. Tudi sicer se nanizanka sprehaja po robu okusa in neprestano zasmehuje stvari, iz katerih se nihče ne, kot je krščanstvo ali pa Židi. Eden od televizijskih kanalov je nanizanko razglasil za najhujšo nanizanko, predvajano v najbolj gledanem terminu, saj omalovažuje družino ter spodbuja črni humor, prostaštvo in nasilje.

The Jerry Springer Show

V določenem trenutku je bila oddaja Jerryja Springerja bolje gledana kot osrednji televizijski dnevnik, Oprah šov pa vse limonadnice skupaj. Samo eden voditelj je bil toliko „pogumen“, da je v studio povabil pritlikavce, ljubimce, poročene sorodnike, zoofile in druge, da se je lahko Amerika (in kasneje tudi preostali svet) naslajala ob njihovih zgodbah. Na koncu vsake oddaje sta se brutalno stepli vsaj dve osebi, psovke so letele na vse strani, več kot enkrat v oddaji je nekdo pokazal prsi, Jerry Springer pa je nekaj časa užival, nato pa v zadnji minuti oddaje podal moralni nauk.

Chappelle's Show

Ameriški komik je debitiral leta 2003, njegovi skeči pa so vsebovali rasne stereotipe, politiko ter pop kulturo in so bili nepogrešljiv del večernega televizijskega programa. Neponovljiv skeč je vključeval slepega rasista, ki je zase mislil, da je bel ter da sovraži temnopolte.

South Park

V desetih letih prikazovanja so to nanizanko skušali (neuspešno) posnemati. Narisani prijatelji udrihajo po vseh in vsem – cerkvi, politiki, družini, zvezdnikih, etničnih manjšinah... Samo v South Parku je vsem dovoljeno vse – mladi Žid se lahko preobrazi v visokega temnopoltega košarkarja, Kenny pa ima več življenj kot deset mačk skupaj.