Tretji skupno je bil še en Citroenov voznik, član mlade tovarniške ekipe Francoz Sebastien Ogier (+ 25,3 sekunde). Zmagovalec prve letošnje dirke na Švedskem, Finec Mikko Hirvonen (Ford; + 1:47,5), je bil četrti, tik za njim pa je reli po Mehiki na petem mestu končal še njegov moštveni sotekmovalec in rojak Jari-Matti Latvala, ki si je nabral že 2:15,1 minute zaostanka za zmagovalcem.

Z današnjo zmago si je šestkratni svetovni prvak Loeb privozil šest točk prednosti v točkovanju SP za leto 2010 pred Hirvonenom, zmagovalcem uvodnega relija sezone. »Priznam, da na zadnji preizkušnji nisem ves čas vozil na meji kot v soboto, ampak sem vse skupaj vzel bolj sproščeno. K sreči se mi je obrestovalo,« je po nastopu dejal 36-letni francoski zvezdnik.

»Ta konec tedna je bil za nas in našo ekipo zelo težek in naporen. Gledal sem le na to, koliko točk za svetovno prvenstvo lahko rešim in upal na čim večji izkupiček,« pa je po nastopu dejal Hirvonen in dodal: »Lani smo lahko ob koncu sezone zelo dobro videli, kako pomembna je prav vsaka točka.«

V točkovanju konstruktorjev je Ford tudi po drugem reliju sezone zadržal prednost pred Citroenom. Na reliju je nastopal tudi nekdanji svetovni prvak v formuli ena (2007) Finec Kimi Raikkonen. Težave z elektriko na dirkalniku je imel član Citroenove mladinske ekipe že v prvi hitrostni preizkušnji, v drugi je imel nesrečo in si nabral velik zaostanek, v sedmi pa so mu težave dokončno preprečile nadaljnji nastop in je reli predčasno končal.