Vodilna kluba sta skoraj 4000 gledalcem v Ljudskem vrtu ponudila zelo solidno predstavo za slovensko prvo ligaško raven. Priložnosti sta imela obe ekipi dovolj, da bi z boljšo realizacijo prišli celo do vseh treh točk, a delitev plena je na koncu še najbolj pravična. Maribor je diktiral tempo, več poskušal, a na drugi strani so izkušeni Koprčani znali umiriti štajerske mladce. Pred vsem zimzeleni Miran Pavlin je bil kljub 38 letom vedno korak pred vsemi na zelenici in praktično v vsakem trenutku je znal povleči pravo potezo.

Gledljivost tekme so nekoliko skazile le številne prekinitve, preko katerih so čas »kradli« predvsem v taboru Kopra, znova pa ni šlo brez zapletov z navijači. Viole, ki so se sicer izkazale z glasnim navijanjem, so gostujočega vratarja Er mina Hasiča »zalile« s številnimi predmeti, zaradi česar je bila tekma v prvem polčasu skoraj prekinjena. Strasti je precej razvnela izključitev koprskega vezista Nebojše Kovačeviča, pri kateri je šlo za preostro odločitev glavnega sodnika, ki je morda v končnici prvega polčasa Koprčane prikrajšal tudi za strel iz najstrožje kazni.

»Skoraj eno uro smo igrali z igralcem več in imeli tudi več priložnosti kot nasprotnik. Tekma je bila izredno nervozna, z veliko prekinitvami. Nasprotnik je znal umiriti naš ritem s tem, ko je nenehno protestiral pri sodniku in se kregal z našimi navijači. Imeli smo precej težav, da smo našli pot do Koprovega gola,« je dejal trener Maribora Darko Milanič, ki je imel v zaključku tekme na igrišču vseh pet svojih napadalcev: »Ko igraš s toliko napadalci, je jasno, da sam sitem malo razpade in je več impro vizacije. V tej naši nameri nismo uspeli.« Kljub temu, da je Maribor zamudil lepo priložnost, da zmanjša zaostanek za vodilnim Koprom, se Milanič nikakor še ne želi predati v boju za prvo mesto: »Koper niti slučajno še ni prvak. Tekem je še veliko. Mislim, da bo kakršnakoli tekma od naslednjih dvanajstih do konca prvenstva lažja kot ta proti Kopru. Že v naslednjem krogu proti Celju moramo vpisati nove tri točke.«

V središču pozornosti je bil napadalec Maribora Vito Plut, ki je na zadnjih sedmih tekmah v ligi dosegel kar šest zadetkov, v polno pa je zabil tudi na tekmi mlade slovenske reprezentance proti nizozemskim vrstnikom. »Glede na odlično priložnost Kopra v zadnji minuti, smo lahko tudi zadovoljni s točko. Dogajanje na tribunah na nas ni vplivalo. Po njihovem rdečem kartonu smo dobili krila in mislili smo, da bomo zmagali, a nam ni uspelo,« je razlagal Vito Plut, ki je do uveljavitve lani prišel v vrstah Kopra.

Na ostalih tekmah ni bilo večjih presenečenj. Tri točke so vpisali pri Rudarju, Nafti in Hit Gorici, medtem ko sta se Olimpija in Domžale razšla z remijem. Zmaji so dolgo vodili, a so Domžalčani preko Darka Topića izenačili pet minut pred koncem. Kljub le dvema remijema v spomladanskem delu prvenstva Robert Pevnik še naprej ostaja na klopi Olimpije, pri kateri Milan Purović tokrat ni igral, že v krogu poprej pa je jamral zaradi poškodbe.