Ekipa Chicago Bulls je prav tako v svoji dvorani izgubila z Memphis Grizzlies s 96:105, košarkarji Miami Heat pa so v tretjem srečanju večera po podaljšku doma premagali igralce Los Angeles Lakers s 114:111; Saša Vujačić zaradi poškodbe rame ni bil v postavi branilcev naslova iz Los Angelesa.

Utah je zmagal po zaslugi izjemne igre v zadnji četrtini, ki jo je dobil kar z 41:22. Pred tem je Phoenix še na začetku zadnjega dela igre vodil za 12 točk, z 98:86. Deron Williams je s trojko minuto in 36 sekund pred koncem svoje moštvo dokončno popeljal v vodstvo s 109:106. Utahu je uspelo pripraviti podoben obrat kot na prvem srečanju teh dveh ekip v tej sezoni, ko je Phoenix izgubil, čeprav je že vodil za 17 točk. Williams je v zadnji četrtini dosegel 13 od svojih 27 točk, Mehmet Okur je dodal 24 točk, Carlos Boozer pa po 15 točk in skokov za goste, Amare Stoudemire pa je na drugi tekmi po vrnitvi v ekipo Phoenixa zbral 30 točk.

Kobe Bryant je v Miamiju pripravil izjemno predstavo z 39 točkami, imel je tudi dober učinek v podaljšku, vendar je bil v napadu Jezernikov preveč dominanten, saj je bil s 14 točkami Derek Fisher drugi strelec gostov. Košarkarji Miamija, Dwyane Wade je dosegel 27 točk in 14 podaj, Quentin Richardson pa 25 točk, so bili izjemno učinkoviti v podaljšku. Tedaj so zadeli vse štiri mete iz igre ter zgrešili le enega od osmih prostih metov. Los Angeles (46 zmag) je kljub porazu ostal trdno na drugem mestu lige, za Clevelandom, Miami pa je dosegel 31 zmago ob prav točko porazih.

V Chicagu je Memphis v drugi četrtini že zaostajal za 17 točk, v zadnji pa je z delnim izidom 8:0 prišel do zmage s 97:90. O.J. Mayo je polovico od svojih dvajsetih točk zadel v zadnji četrtini, za Memphis, ki je dosegel rekordno klubsko šesto zaporedno zmago v gosteh, pa je Zach Randolph dodal 31 točk in 18 skokov. V vrstah Chicaga je bil kljub poškodbi kolena najučinkovitejši Luol Deng (23 točk).