Miklaužić je pojasnil, da jim Pogačar v bistvu ni ponudil nobene rešitve glede plačila prispevkov za invalidsko in pokojninsko zavarovanje, ravno s tega naslova pa jim je država, ki je bila lastnica Steklarske nove, dolžna 2,5 milijona evrov. Čeprav so se v preteklosti pogovarjali tudi o spremembi zakonodaje, ki bi omogočila poplačilo neplačanih prispevkov, pa se bo besedah Miklaužića zdaj v to smer nič ne premakne.

"Devet mesecev smo hodili od vrat do vrat, niti odpravnine po stečaju nismo prejeli. Zdaj je čas, da vzamemo pravico v svoje roke. 16. ali 17. marca se bomo na zboru delavcev odločali, ali bomo šli gladovno stavkati pred vladno poslopje v Ljubljani. Treba bo tudi pretehtati vlogo sindikata oz. odgovoriti na vprašanje, ali sindikat še sploh ščiti pravice delavcev," je dejal Miklaužić.

Zanj so neplačani prispevki pereč problem, saj se delavci, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, ne morejo upokojiti, ker nimajo plačanih prispevkov za invalidsko in pokojninsko zavarovanje.

Miklaužić je že novembra lani vročil 227 pooblastil nekdanjih delavcev Steklarske nove odvetniku Aleksandru Čeferinu, ki bo državo - prek Kapitalske družbe 100-odstotne lastnice Steklarske nove - tožil zaradi neizplačila odpravnin po uvedbi stečaja.