Imel je novinarsko konferenco, na kateri je predstavil nov projekt. 9. aprila bo namreč v veliki dvorani Tivoli (vstopnice v predprodaji po 35 evrov, v redni pet evrov več) gostitelj boksarskega spektakla, saj bo branil naslov svetovnega prvaka v veltrski kategoriji po verziji IBF. Nasprotnik? Sloviti Rodolfo Martinez iz Argentine. "Gre za vrhunskega borca, čeprav je na lestvici na 15. mestu, kar ni realno stanje. Argentinec je zame v tem krogu eden najboljših, ki bi ga lahko dobil v danem trenutku, saj je izjemno tehnično in taktično podkovan," pove Dejan Zavec in v isti sapi doda, da se nikogar ne boji.

Naslov svetovnega prvaka boste branili na domači grudi. Fantastična novica, kajne?

Seveda! To je velika prednost zame, saj bom imel veliko podporo gledalcev. Med dvobojem nastopijo tudi krizni trenutki in takrat je zelo pomembno, da imaš dvorano na svoji strani. To je tudi razlog, da sem prvi naslov prvaka želel braniti doma.

Se je težko motivirati za treninge, ko se več mesecev pripravljate na obračun?

S tem nimam težav, saj je to moj kruh, moje delo. Vsak trening je dodana vrednost za osnovo, zato mi ne manjka motivov. Še vedno imam veliko nepotešenih želja in tudi takrat, ko bodo te potešene, bom še vedno ambiciozen.

Torej še nikdar niste pomislili, da bi zaradi velikih naporov prenehali z boksanjem?

V življenju ne moreš uspeti na lahek način oziroma imeti nekaterih stvari, brez da bi vložil svoj čas in trud. Prav gotovo nisem iz takšnega testa, da bi si želel nekaj narediti brez truda. Meni v svetu boksa ni težko, ko pa temu bo tako, bom razmišljal o koncu kariere.

Ste velik šampion. Se lahko na treningih sploh še naučite kakšnih novosti?

Vsekakor zgornje meje ni. Vedno se najde kaj novega, ko vidiš kakšno fascinantno stvar na treningih ali od prijateljev. Zgodi se, da vidim zelo veliko potez in idej od popolnih začetnikov. Šport je v tej računalniški dobi kot nov čip. Prav gotovo se ti čipi nadgrajujejo iz dneva v dan, zato se na vsakem treningu lahko naučiš česa novega.

Zadnji mesec pred dvobojem boste spet začeli na silo zbijati svojo težo. To je kar mučno, mar ne?

Drži. Sedaj pride na vrsto stroga dieta, ki pa je v vseh teh letih že stvar rutine. Vendarle je zadnje tri dni pred tehtanjem kar nekaj težav, saj svojo telesno težo manipuliram z vodo. Ko je dehidracija v telesu, postanemo tudi malo bolj nervozni in nestrpni, ampak glede na to, da je mi je vselej uspelo, verjamem, da bo tako tudi tokrat.

Na internetu ste začeli objavljati video bloge. Zaradi večje prepoznavnosti boksa?

Z agencijo sem se dogovoril, da posodobimo spletno stran, da ne bo vseskozi enaka. Razlog je tudi obisk in privabljanje potencialnih novih kandidatov v svet boksa ne glede na to, ali gre za profesionalno ali rekreativno raven. Gibanje je tisto, ki je v ospredju.

Kako je z zaslužki v boksu?

To so individualne stvari. Trenutno od športa dobro živim, kar je dovolj velik razlog, da se še kar ukvarjam z boksom, ki je moja služba.

Dejali ste, da vam pogled beži onstran Atlantika. Kaj točno ste mislili s tem?

Najprej je treba pojesti juho, ki se kuha. Torej, prvi cilj je borba v Tivoliju 9. aprila. Dobil sem veliko povabil iz Združenih držav Amerike za borbe z odličnimi tekmovalci. To je torej tisti pogled, ki beži čez lužo. Vedeti moramo, da je Amerika boksarska meka in tam se vsekakor dogajajo zanimive stvari.