Twitterski ptič Ollie

Ta simpatičen moder ptič je resnična podoba ptiča, ki je sicer predstavljen na Twitterju. Okoli deset centimetrov velik Ollie "rad kramlja o vsem, kar se dogaja“, pravijo njegovi stvaritelji. Kupite ga lahko od 15 evrov dalje.

Mini zbirateljski androidi

Navdušenci nad androidi imajo srečo – na voljo je namreč kar 12 različnih simpatičnih robotkov. Standardnemu zelenemu se je pridružila še njegova "delavska" različica s kravato in srajco, pa tudi albino in nekaj "izjemno redkih izdaj", ki jih najbolj zagreti zbiratelji že iščejo po vsem svetu. Android je visok 7,6 centimetra, ima pa vrtljivo glavo in roke. Na voljo so od kakšnih pet evrov dalje.

Firefoxov pliško

Občudovalci Mozille si lahko ure ob računalniku krajšajo s to plišasto živalco. Pravzaprav je rdeči panda, kar naj bi Firefox tudi bil. Skoraj 23 centimetrov velika živalca ob nakupu vsebuje "garancijo ljubkosti“. Stane okoli deset evrov.

Plišast Steve Jobs

Značilen črn puli, kavbojke in očala – plišasti Steve Jobs je poln značilnosti, ki jih ima original, eden od ustanoviteljev Applea. Igračo kupujejo vsi – tako tisti, ki ga obožujejo, kot tisti, ki ga sovražijo (tem se kdaj zagotovo utrne kakšna vudu misel). Prvih 500 Steveov so že razprodali, a obljubljajo, da se bo na prodajne police Steve kmalu spet vrnil. Cena: okoli 20 evrov.

Druščina Linuxovega pingvina Tuxa

Tux, logotip Linuxa, je že večkrat doživel "oživitev“ v realnosti, tukaj pa pingvina predstavljamo z druščino odštekanih, pisanih prijateljev, ki so jih ustvarili številni umetniki. Posamezna igrača stane kakšnih sedem evrov.