Slovenski center Brezec, ki je v prvem delu sezone igral za Philadelphio, se je februarja preselil v Milwaukee. Sežančan sicer še ni stopil pod obroče v dresu svojega novega moštva onstran Atlantika.

Navijači, 19.763 se jih našteli v razprodani dvorani, so lahko spremljali dobro košarko, a le gostujočega moštva, ki je vpisalo že tretjo zaporedno zmago. Kratkohlačniki so prikazali eno najslabših predstav, ko so dosegli najmanj točk v letošnji sezoni. In to prav na tekmi, na kateri so se spomnili legend kluba ter časov slave, ko so Knicksi leta 1970 slavili nad LA Lakersi in se veselili prvega naslova prvenstva lige NBA. Nekdanji, še živi košarkarji, so se ob odmoru zbrali na sredini igrišča in za kratek čas obudili spomin na dobre stare čase ter poželi navdušen sprejem občinstva. Številke celotna začetne peterke generacije 1969-70 so "upokojene", v njej so bili Walt Frazier (10), Willis Reed (19), Dave DeBusschere (22), Bill Bradley (24) in Dick Barnett (12)

Milwaukee trenutno na Vzhodu zaseda osmo mesto, ki še vodi v želeno končnico, medtem ko so Kratkohlačniki daleč od "play-offa".

V preostalih tekmah so košarkarji Washington Wizards doma premagali Chicago Bulls s 101:95, košarkarji Dallas Mavericks so bili prav tako pod domačimi obroči boljši od Indiana Pacers z 91:82. Domače zmage se je veselilo tudi moštvo Los Angeles Clippers, ki je bilo z 98:94 boljše od Charlotte Bobcats, medtem ko so košarkarji Utah Jazz doma doživeli poraz proti moštvu Atlanta Hawks s 100:105.

To je bila prva zmaga moštva Hawks v Salt Lake Cityju v 17 letih po 13. februarju 1993. Mož odločitve je bil Joe Johnson, ki je prispeval 28 točk, enajst v zadnji četrtini. Moštvo Jazz je igralo brez Derona Williamsa in Rusa Andreja Kirilenka.