Na 60 m je bil drugi Jan Žumer (Mass, 6,86), tretji Gregor Kokalovič (Krka, 6,88), v tesnem obračunu pa so sledili Uroš Jovanovič (B20 Dolenjske Toplice 6,89), Marko Bratož (Gorica, 6,90) in Dejan Škoflek (Velenje, 6,93). Tomičeva je bila na visokih ovirah prva (8,35) pred Saro Strajnar (Mass, 8,51). Slednja je bila četrta na 60 m (7,70); prva tri meta pa so zasedle Alja Sitar (Domžale, 7,55), Tina Murn (Triglav, 7,58) in Tina Jureš (Panvita, 7,60). Med atleti je bil na 60 m ovire prvi Hrvat Jurica Gabušič (7,76), naslov slovenskega prvaka pa je osvojil mnogobojec Luka Križaj (Kronos, 8,21), sicer drugouvščeni v odprti mednarodni konkurenci. Damjan Zlatnar (Mass), slovenski rekorder, je bil zaradi prehitrega starta diskvalificiran.

Osovnikar je konec lanskega leta dokončal univerzitetno izobraževanje in je, kot se rad pošali, sedaj tudi uradno najhitrejši zobozdravnik na svetu. Zaradi tega je imel manj časa za atletiko, šele na DP pa je končno dosegel rezultat, s katerim je bil lahko zadovoljen. "Že v kvalifikacijah (6,80) sem videl, da sem dobil prepotrebno elastičnost v noge, kar je predpogoj za dober sprint. Pozna se mi tudi, da sem imel v tej zimi kar precej ponesrečenih nastopov, ki pa so sedaj že preteklost. Finalni izid me ni čisto zadovoljil. Napravil sem nekaj manjših napak. Nekaj odrivov med tekom ni bilo optimalnih. Toda zdaj vem, da lahko dobro tečem in to moram pokazati še v mednarodni konkurenci. Sedaj sem že mnogo bližje odločitvi, da tekmujem na dvoranskem svetovnem prvenstvu marca v Dohi. Dokončno sem bom odločil v ponedeljek, ko bom začel trenirati ali za poletno sezono ali pa bom imel zaključne priprave za Doho," je pojasnil Osovnikar.

Tomičeva je tokat precej zaostala za normo za nastop na SP v Dohi (8,18); tej znamki se je sicer letos približala na vsega tri stotinke. "Moj današnji nastop je do četrte ovire dobro potekal. Takoj po startu, ki je bil izjemno uspešen, sem tudi prišla v pravi ritem. Potem pa sem že tekla sama in ni bilo prisile, da bi tekla še nekoliko hitreje, kot jo imam sicer v mednarodni konkurenci. Četrto oviro sem zadela in tu sem potem izgubila dragoceni čas. Ker sem si v torek na Dunaju vnela narastišče bicepsa, bom verjetno končala dvoransko sezono. Pripravila sem bo za poletno sezono, v kateri si želim dobro nastopiti na EP. Posebej, ker je bil temelj v dvoranski sezoni dobro postavljen, saj je bila to moja druga najboljša zimska sezona doslej," je dejala Tomičeva.

Mladinka Sitarjeva (letnik 1992) je bila lani na DP tretja, tokat pa je osvojila prvi članski naslov. "Z letošnjo zimsko sezono sem zelo zadovoljna. Že na treningih ni bilo težav. Upam, da v poletni sezoni ne bo poškodb, želim pa izboljšati še start. Moj prvi cilj je SP za starejše mladinke v Kanadi. Želim si tudi, da bi izpolnila normo za člansko EP," je bila vesela Sitarjeva. V kvalifikacijah je bila šele četrta (7,67); za Jureševo (7,65), Murnovo (7,65) in Hrvatico Majo Golub (7,66).

V popoldanskih in zgodnjih večernih urah so na programu še skakalne discipline DP.