V kuhalno površino lahko s prsti preprosto utremo vdolbino, v kateri nameravamo kuhati, vanjo stresemo sestavine in s še enim preprostim pritiskom nastavimo temperaturo. Področje kuhalne plošče, ki ga uporabljamo, se bo hitro segrelo in skuhalo, kar ste pripravili.

Preden začne s kuhanjem, pa Srce tudi analizira, kaj ste nanj postavili, in vam ponudi vrsto receptov, ki vsebujejo izbrane sestavine.

Če potrebujete "večjo posodo“, na kuhalni površini s prstom preprosto zarišete večje območje. Če želite dve jedi (npr. meso in zelenjavo), ki jih pripravljate v dveh različnih posodah, združiti, vas tudi od tega loči le gib roke. (Oglejte si predstavitveni video.)

Slika:

- na levi strani kuhalne površine je prostor za korito in pipo;

- površina je ogrevana spodaj, kjer je dovod energije za napravo;

- sama kuhalna površina je mehka in prožna;

- na desni strani je žleb, po katerem lahko na kuhalno površino priteče voda iz pipe;

Ker ni loncev in ponev, pa smo rešeni tudi pomivanja posode. Čeprav predstavitveni video podjetja ne prikazuje, kako Srce kuhinje počistimo, lahko predvidevamo, da je preprosto kot kuhanje; kot vse gladke kuhalne površine ga najverjetneje le narahlo obrišemo pod tekočo vodo.

Pri Electroluxu razlagajo, da za idejo Srca kuhinje stojita predvsem energetska varčnost in optimalna poraba časa, ki ga je v današnji vse bolj urbanizirani družbi vedno manj.