Triindvajsetletna pevka, ki jo nekateri imenujejo celo nova Madonna, je dobila nagradi za najboljšo mednarodno glasbenico in najboljši mednarodni preboj, njen debutantski album "The Fame" pa je bil proglašen za najboljši album.

Stefani Joanne Germanotta ali Lady Gaga, ki je na prizorišče prišla v angelskem kostumu, je s solzami v očeh in brez oblačil sprejemala nagrade in se zahvaljevala oboževalcem. Dodatno presenečenje pa je bil izbor umirjene pesmi, s katero je nastopila in se s tem poklonila spominu na britanskega modnega ustvarjalca Alexandra McQueena, ki je nedavno naredil samomor.

Nagrado za najboljši britanski hit zadnjih tridesetih let je prejela dekliška skupina Spice Girls za debutantski singl iz leta 1996 "Wannabe". Kot predstavnici že davno razpadle skupine sta nastopili Geri Halliwell in Mel B, a sta pri zahvalah popolnoma izpustili nekdanje sočlanice Victorio Beckham, Melanie C in Emmo Bunton.

Album "(What's the Story) Morning Glory?" britanske skupine Oasis, ki jo je zaradi spora z bratom avgusta lani zapustil Noel Gallagher, je postal najboljši britanski album zadnjih tridesetih let. Brat omenjenega, Liam Gallagher, pa je ob sprejemanju nagrade v svojem značilnem slogu pompozno izjavil: "Poglejte, otroci, najboljši band na tem prekletem svetu bo večno ostal živ!"

Pevec Robbie Williams je bil po dvajsetih letih nastopanja na odrih odlikovan za svoj izjemni prispevek h glasbi. Kot najboljši mednarodni glasbenik je nastopil ameriški raper Jay-Z, naslov najboljše britanske skupine pa je dobila zasedba Kasabian.