Tekme 23. kroga med Labodom Dravo in Interblockom, CM Celjem in Hitom Gorico, Domžalami in Mariborom (vse ob 14. uri) ter Luko Koper in velenjskim Rudarjem (ob 17. uri) bodo v soboto, 27. februarja, obračun med ljubljansko Olimpijo in lendavsko Nafto (ob 13. uri) pa v nedeljo, 28. februarja.

"Načrtovali smo, da bomo 23. krog igrali 20. februarja, vendar količina snega in nizke temperature ne omogočajo kakovostne priprave igrišč. Zato sem se odločil in klubom sporočil nov razpored. Tako bo 23. krog 27. februarja, 24. krog 6. marca, nato pa v sredo, 10. marca, prvi rezervni termin in takrat bo na sporedu 25. krog. Dolgoročno ne napovedujejo snežnih padavin, temperature naj bi se zvišale, tako da bo v prihodnje priprava igrišč boljša," je na novinarski konferenci povedal sekretar lige Andrej Zalar.

"Lahko bi rekel, da se zgodovina ponavlja. Ko smo šli na evropsko prvenstvo, smo jesenski del potegnili za dva kroga, ga končali v soboto, v ponedeljek je bil sneg. Ko smo se uvrstili na SP, smo končali v nedeljo, v torek je bil sneg. Tudi v tretje je šlo rado, tako da smo jesenski del končali. Obakrat pa smo imeli težave pri spomladanskem delu in očitno gre tudi pri slabih stvareh v tretje rado," pa je dodal predsednik Združenja 1. SNL Brane Florjanič in opozoril, da je koledar letos še bolj natrpan. Ligo morajo namreč končati do 15. maja, vmes pa je tudi še pokalno tekmovanje.

"Od upravljavcev igrišč in klubov pričakujem, da bodo ta teden izkoristili za čiščenje igrišč, kajti če bo odjuga, bo vse skupaj premehko in z mehanizacijo ne bo moč iti na igrišče, toda to je stvar stroke. Kakšnih večjih posegov v prestavitev pa si ne moremo privoščiti, saj mora biti še kakšen rezervni termin na voljo. Sneg zna namreč načrte pokvariti tudi marca," je še dodal Florjanič.

Sicer pa so na združenju poudarili, da bodo tudi v spomladanskem delu v okviru akcije Rdeča žoga izbirali najlepši oziroma najboljši gol, zbrana sredstva pa bodo namenili v dobrodelne namene. Če gre soditi po gledanosti televizijskih prenosov tekem jesenskega dela, potem se ni bati, da teh humanitarnih sredstev ne bo. Predstavnik za stike z javnostmi pri združenju Grega Sever je namreč razkril, da je 11 tekem na nacionalni televiziji spremljalo v povprečju približno 60.000 ljudi, gledanost prenosov na Šport TV pa je v primerjavi s prejšnjo sezono narasla za 100 odstotkov.

Javnosti pa je združenje predstavilo še eno novost. Nogometaši bodo odslej igrali z novo uradno žogo tekmovanja. "To ni replika za štiri ali šest evrov, temveč je to žoga, s katero bodo reprezentance igrale na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki," je pojasnil prvi mož združenja. Žoga se sicer imenuje Jabulani, kar v jeziku isiZulu pomeni "praznovati" ali "slaviti".