Slovenske prvakinje so v minuli sezoni izgubile oba dvoboja proti Györu, kar jim je na koncu onemogočilo napredovanje v polfinale lige prvakinj, v današnji uvodni tekmi drugega dela najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja pa so proti tradicionalnim tekmicam z Madžarske doživele nov poraz. Ljubljančankam je do zadnje tretjine dvoboja odlično kazalo, saj so imele kakovostne gostiteljice v svoji oblasti, v zadnjih 20 minutah pa so močno popustile, tako da sta točki ostali v Györu.

Izbranke ljubljanske trenerke Marte Bon, ki je v uvodno postavo uvrstila vratarko Sergejo Stefanišin, Majo Zrnec in Urško Vidic na krilnih, Marino Vergeljuk, Andreo Lekić in Sandro Zacsik na zunanjih položajih ter Ljudmilo Bodnjevo na mestu krožne napadalke, so odlično začele obračun v Györu. Z granitno obrambo so odlično zaustavile madžarsko zvezdniško zunanjo vrsto, na čelu z lucidno Anito Görbicz, in preprečile njeno tradicionalno dinamično in kombinatorno igro s številnimi križanji igralk ter menjavami igralnih mest.

Do 14. minute je bil izid poravnan (7:7), nato pa so v dvorani Mihaly Magvassy zagospodarile Ljubljančanke. Z delnim izidom 4:0 - dva gola je prispevala Vergeljukova, po enega pa Bodnjeva in Grosova - so si v 22. minuti priigrale prednost štirih golov (11:7). A ključ do uspeha je bila vendarle odlična igra v obrambi. O tem zgovorno priča dejstvo, da gostiteljice od 14. do 23. minute sploh niso ukanile ljubljanskega obrambnega zidu, po devetminutnem strelskem postu je to uspelo šele Agnes Hornyak. Ljubljančanke so prednost treh do štirih golov držale vse do konca polčasa, na desetminutni odmor pa so odšle s prednostjo treh golov (14:11).

"Tigrice" z Galjevice so odlično odprle drugi polčas in si v 36. minuti z golom Zrnčeve priigrale šest golov prednosti (16:11), v nadaljevanju pa so bile žrtve lastnega peklenskega ritma. Ljubljanska ekipa, ki je imela v zadnjem obdobju nekaj preglavic s poškodbami (največje je imela Lekićeva, nekaj manjše pa Zacsikova), je v zadnji tretjini tekme močno popustila, kar so izkušene in z vsemi žavbami namazane igralke domače zasedbe s pridom izkoristile.

Madžarke so v 47. minuti po dolgem času izenačile na 20:20, le dve minuti kasneje pa so prek Görbiczove in Szabine Mayer povedle z 22:20. V razburljivi končnici je bolj ali manj vse slonelo na Lekićevi in Tamari Mavsar, predvsem po njunih zaslugah so Ljubljančanke vse do konca dvoboja dihale za ovratnik gostiteljicam iz Györa. V 58. minuti so Ljubljančanke imele gol zaostanka (27:28), njihove sanje pa je razblinila Katarina Mravikova, ki je minuto pred koncem postavila končni izid (25:23).

"Navkljub porazu sem s prikazano igro in končnim rezultatom zadovoljna. Že pred časom sem opozarjala, da je prav neizkušenost največja hiba moje ekipe, ceno pa smo plačali v Györu. A to je dobra šola za mojo ekipo in prepričana sem, da bomo to napako v nadaljevanju tudi odpravili," je po današnjem obračunu v Györu dejala Bonova.